Cum să mănânci în zilele de Paște pentru a te bucura de sărbătoare făra regrete/ Obiceiurile sănătoase sunt cele care induc cu adevărat starea de bine, iar cel mai important este să îți asculți propriul corp 18 aprilie Redacția 0 comentarii
Unii le laudă pentru că sunt pufoase sau pentru că se topesc în gură, pentru alții sunt un desert fad și ușor uscat/ Pișcoturile există de secole, au o istorie și se consumă ca atare sau se integrează în deserturi celebre 18 aprilie Redacția 0 comentarii
Curiozitate agri-food: Semințele de susan cresc în păstăi, organizate pe tulpina unor plante / Originea expresiei „Sesam, deschide-te!” 18 aprilie Redacția 0 comentarii
Cu cât se vinde carnea de miel pe OLX | Fermieri: „Față de anul trecut, e mai slăbuț”. „Vindem 20% din ce vindeam în anii trecuți” / Iedul câștigă teren în fața mielului 18 aprilie Andreea Drăghici 0 comentarii
Pastele de vineri seara. În așteptarea Paștelui, cele mai simple, gustoase și aromate paste de post: spaghetti cu usturoi și lămâie 18 aprilie Mihaela Găneț 0 comentarii 1768 vizualizări
Știai că poți găti drob la friteuza cu aer cald? E gata în doar 25 de minute / Rețeta pas cu pas și sfaturi utile 18 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1443 vizualizări
Trei feluri de a marina carnea de miel pentru ca să-ți iasă o friptură care se topește în gură/ Bonus: la ce temperatură să setezi cuptorul 18 aprilie Ioana Costescu 0 comentarii 40817 vizualizări
Iubești Paștele, dar nu poți suporta balonarea? / O nutriționistă oferă cinci sfaturi esențiale pentru a combate balonarea, la masa festivă pascală 18 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Pască raw fără coacere, cu migdale, rețetă moldovenească veche. A ajuns la noi documentată de Păstorel Teodoreanu, via Radu Anton Roman 18 aprilie Mihaela Găneț 0 comentarii 1952 vizualizări
Carnea de miel. De la beneficii, la contraindicații și cele mai importante sfaturi pentru a o găti corect 18 aprilie Otilia Ignat 0 comentarii
Ar trebui să renunți la desert atunci când încerci să slăbești? / O nutriționistă recomandă să mănânci conștient și să nu treci desertul pe „alimentelor interzise” 18 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Românii, tot mai dornici să pună carne de vită pe masa de Paște / Fermier: „Avem cerere mare. Pulpa este foarte căutată” 18 aprilie Andreea Drăghici 0 comentarii
ANALIZĂ LA RAFT | Vopsea, stickere și sidef: Ce opțiuni sunt în magazine pentru colorarea ouălor de Paște 18 aprilie Andreea Drăghici 0 comentarii
VIDEO | Pasca, simbol al Sărbătorilor Pascale / Preparată „la ochi” de femeile mai bătrâne din sat, cu sau fără brânză, dulce sau sărată, gospodinele se întrec pentru a obține cel mai pufos aluat 18 aprilie Angela Sabău 0 comentarii
Cum sărbătoresc Paștele italienii și din ce este alcătuit meniul. A doua zi, de Pasquetta, toată lumea iese la iarbă verde 18 aprilie Mihaela Găneț 0 comentarii 2033 vizualizări
VIDEO | Tehnologii smart folosite în fermă: Ce poate face un agridog și de ce sunt utile capcanele pentru insecte / „Au avantajul că nu pot fi furate” 18 aprilie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Nori galbeni de ouă. Rețetă spectaculoasă la cuptor, fără niciun alt adaos. Un video devenit viral cu preparatul preferat al artistului italian Lorenzo Jovanotti 18 aprilie Redacția 0 comentarii 1006 vizualizări
Povestea ouălor de ciocolată. De ce în Europa de est de Paște se fac ouă roșii, iar în cea occidentală ouă de ciocolată? 17 aprilie Mihaela Găneț 0 comentarii 1148 vizualizări
Ce faci când o muscă îți atinge mâncarea, o arunci? Un specialist explică în ce situații te expui unui risc/ Și, da, regula de 5 secunde există 17 aprilie Redacția 0 comentarii
Curiozitate agri-food: Roșiile erau considerate otrăvitoare în Europa până în secolul al XVIII-lea 17 aprilie Redacția 0 comentarii
„La o masă cu carne grasă, maioneza poate să lipsească” – Nutriționistul Tania Fântână, despre combinații mai prietenoase cu digestia: „Mănâncă încet și savurează” 17 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
Studiu: Unele amestecuri foarte răspândite de aditivi alimentari sunt asociate cu risc crescut de diabet de tip 2 17 aprilie Redacția 0 comentarii
Cină de post delicioasă: Tocăniță de ciuperci cu mămăliguță – gata în 30 de minute 17 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cozonac ușor de făcut și fără cuptor: Rețetă specială pentru friteuza cu aer cald / E gata în 15 minute 17 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii 2433 vizualizări
ANALIZĂ LA RAFT | Dulciurile de Paște au invadat supermarketurile: Ce oferte găsim și la ce prețuri 17 aprilie Andreea Drăghici 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Ciorba de miel tradițională pentru masa de Paște – cu borș și verdeață din belșug, să miroasă toată casa a primăvară 17 aprilie Ioana Costescu 0 comentarii 10608 vizualizări
Sfaturi pentru siguranța alimentelor, în perioada Paștelui / Ouăle fierte nu trebuie să stea la temperatura camerei mai mult de două ore, iar carnea de miel trebuie gătită temeinic 17 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Soție de preot în Catalonia, Ioana Toader păstrează tradițiile de Paște de acasă, din Bistrița Năsăud: „Fierbem ouăle cu frunze de ceapă și le punem o frunzuliță de pătrunjel sau o floricică. Astfel, sunt vopsite natural” 17 aprilie Ioana Costescu 0 comentarii
Rețete clasice de Paște, reinterpretate cu mai puțină sare, zahăr și grăsimi / Nutriționistul Tania Fântână îți arată cum poți transforma preparatele pascale în variante sănătoase, dar delicioase 17 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
Cu cât se vinde carnea de miel în Piața Obor din Capitală / Care e diferența de preț față de anul trecut 17 aprilie Andreea Drăghici 1 comentarii 20781 vizualizări
Omletă cu sparanghel, un mic dejun proteic și fresh/ Poți pregăti sparanghelul cu o seară înainte, iar dimineață să-l pui în tigaie împreună cu ouăle 17 aprilie Ioana Costescu 0 comentarii
Câte porții de pește și fructe de mare se pot consuma săptămânal astfel încât să aducă beneficii pentru sănătate/ Obiceiuri de consum în țările mediteraneene 16 aprilie Ioana Costescu 0 comentarii
Dependența de mâncare, realitate sau mit / Ce spun specialiștii despre un fenomen tot mai discutat 16 aprilie Angela Sabău 0 comentarii
„Oul roșu este un aliment slab caloric, care ține foarte bine de foame” / Nutriționistul Tania Fântână, despre cum ne organizăm masa de Paște, cu moderație și gust: „Nu trebuie să te privezi de preparatele tradiționale, dar încearcă să mănânci cu moderație” 16 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
VIDEO | Încondeierea ouălor de Paști, obicei păstrat din vechime / Simboluri de ceară și culoare care păstrează vie arta încondeierii ouălor în Maramureșul istoric 16 aprilie Angela Sabău 0 comentarii
ABC în bucătărie | Cum prelucrezi organele de miel pentru ca drobul să aibă un gust special/ Călește-le în loc să le fierbi 16 aprilie Ioana Costescu 0 comentarii 2602 vizualizări
Ce înseamnă directiva UE „Stop-the-clock” pentru companiile din agricultură / Riscuri: pierderea contractelor importante și acces limitat la finanțări europene sau bancare / România trebuie să transpună directiva în legislația națională, până la 31 decembrie 2025 16 aprilie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Șapte preparate sărate în care poți folosi căpșuni/ Aceste fructe sunt perfecte și pentru alte rețete, nu doar pentru deserturi 16 aprilie Redacția 0 comentarii
Panouri solare pentru ferme agricole: costuri, avantaje și dezavantaje. Care sunt principalele elemente de care să ții cont 16 aprilie Otilia Ignat 0 comentarii
ANALIZĂ LA RAFT | Cu cât se vând ouăle în marile rețele de magazine din România, înainte de sărbătorile pascale / De pe rafturi nu lipsesc ouăle gata colorate 16 aprilie Andreea Drăghici 0 comentarii
ANALIZĂ | Numărul vacilor din UE a scăzut cu un milion, într-un singur an / Prețurile de producție au atins niveluri record 16 aprilie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Poți face preparate similare drobului de Paște tot timpul anului și din orice fel de carne. Ce este o terrina în stil francez și cum se prepară 16 aprilie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ceaiul popular care e mai mult decât un remediu pentru somn / Studiile arată beneficii posibile în digestie, sănătatea inimii şi reducerea simptomelor depresiei 16 aprilie Angela Sabău 0 comentarii
Cum se sărbătorește Paștele în Franța, un tărâm al tradițiilor/ Preparate gastronomice rafinate pe masa festivă și multe ouă de ciocolată 16 aprilie Redacția 0 comentarii
Dieta care te ajută să ții sub control refluxul gastric / Nutriționistul Tania Fântână te învață ce să pui în farfurie dacă suferi de Boala de Reflux Gastroesofagian 16 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
VIDEO | De ce e nevoie de agricultură de precizie / Gabriel Stoian (Profeco): „Fermierul își poare reduce foarte mult costurile” 16 aprilie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Griș cu lapte și fructe, un mic dejun dulce, chiar dacă nu conține zahăr/ Ideal pentru copii și cei care vor să evite zahărul procesat 16 aprilie Ioana Costescu 0 comentarii
Trei tipuri de mese pe care ar trebui să le poți pregăti repede, potrivit unui specialist în nutriție/ Iată patru sfaturi esențiale care te ajută să-ți simplifici planificarea, astfel încât gătitul alimentelor să fie mai sănătos și mai rapid 15 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii 3654 vizualizări
Nutriționist: „Friteuza cu aer cald nu este magică. Chiar dacă eviți să prăjești niște nuggets ultraprocesați, de la supermarket, gătindu-i în airfryer, ei tot ultraprocesați rămân” 15 aprilie Redacția 4 comentarii 99871 vizualizări
Curiozitate agri-food: Nucșoara, condimentul pe care îl folosim adesea în bucătărie, poate fi toxică în doze mari 15 aprilie Redacția 0 comentarii