Spanac cu ouă , o rețetă savuroasă de brunch sănătos / Rapid de făcut, perfect pentru o masă ușoară de vară

Spanac cu ouă ochiuri FOTO: Giverecipe.com

Nu am văzut copil căruia să-i placă spanacul sau broccoli. În ciuda acestui fapt, ambele legume sunt foarte valoroase din punct de vedere nutritiv. Vă prezentăm mai jos o rețetă de spanac cu ouă ochiuri, în două variante. Una, așa cum o făceau mamele sau bunicile noastre, iar alta, ceva mai dietetică, fără făină și smântână. Indiferent pe care o alegeți, spanacul rămâne un aliment foarte nutritiv.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Rețeta de mai jos poate fi gătită într-o singură tigaie, dacă alegeți varianta fără smântână. Mai mult, avantajul este că acest preparat poate fi servit la prânz, dar și la cină, sau chiar la micul dejun.

Ingrediente

  • 3 linguri ulei (poate fi de măsline)
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 3-4 căței de usturoi
  • 450 grame spanac, bine spălat și tocat grosier
  • ½ linguriță sare
  • ½ linguriță piper negru măcinat
  • 4 ouă

Opțional

  • 1 lingură de făină albă
  • 200 ml smântână grasă

Mod de preparare

Într-o tigaie mare, încălzește uleiul la foc mediu. Adaugă ceapa și usturoiul și călește până ceapa devine transparentă, aproximativ 3-4 minute.

Adaugă spanacul și asezonează cu sare și piper. Gătește amestecând ușor până când frunzele se înmoaie și nu mai rămâne apă în tigaie.

Când spanacul este suficient de fraged, ai două variante:

  1. Prima este să faci patru cuiburi în el, apoi spargi câte un ou în fiecare cuib. Gătești timp de 3-4 minute, până albușul este bine făcut. Apoi presari sare și piper sau condimente după gust
  2. Cea de-a doua variantă este să prepari separat un amestec dintr-o lingură de făină și 200 ml de smântână. Pune întâi făina într-un castron mic și adaugă smântâna treptat, amestecând continuu, pentru a evita să se formeze cocoloașe. Dacă este prea groasă, poți adăuga puțină apă sau supă de legume ori de pui, dacă ai la îndemână. Apoi adaugi amestecul peste spanac și lasi să dea în clocot pentru 4-5 minute, amestecând continuu, până se îngroașă.

Dacă spanacul este prea moale acum să faci cuiburile pentru ouă, poți să prăjești ouăle separat, în ulei, într-o tigaie și le adaugi la final peste spanac. Servește preparatul fierbinte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *