Celebrul chef Jamie Oliver ne recomandă, pe site-ul său, o rețete de pește la grătar cu quinoa. Ambele ingrediente sunt foarte sănătoase.
Ingrediente:
- 160 g de quinoa
- 2 lămâi
- 2 dovlecei
- 1 bulb de fenicul
- 1 buchet de ierburi proaspete moi amestecate, cum ar fi mărar, pătrunjel, busuioc
- 4 linguri de iaurt natural
- ulei de măsline extravirgin
- 4 fileuri de somon, cu piele, fără solzi și fără oase, din surse durabile
Mod de preparare:
Pasul 1
Pregătiți quinoa conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi stoarceți deasupra sucul de la o jumătate de lămâie. Se condimentează cu un vârf bun de cuțit de sare de mare și piper negru, apoi se lasă deoparte.
Pasul 2
Preîncălziți o tigaie pentru grătar la temperatură mare.
Pasul 3
Tăiați dovleceii pe lungime în fâșii subțiri. Se prăjesc fâșiile de dovlecei timp de 2 minute pe fiecare parte și se pun deoparte pe o farfurie. Treceți plita la foc mediu.
Pasul 4
Folosind un aparat de curățat rapid, tăiați feniculul în fâșii subțiri, puneți-l într-un castron și stoarceți deasupra sucul de la o jumătate de lămâie. Alegeți și tocați fin frunzele de ierburi, amestecați-le cu quinoa și asezonați-le.
Pasul 5
Pregătiți un dressing storcând restul sucului de lămâie într-un bol mic, apoi adăugați iaurtul și 2 linguri de ulei și amestecați pentru a le combina. Se condimentează cu sare și piper după gust.
Pasul 6
Se condimentează și se ung fileurile de somon cu puțin ulei, apoi se gătesc pe grătarul încins timp de 3-4 minute pe fiecare parte sau până când peștele este bine pătruns.
Pasul 7
Puneți quinoa pe o farfurie și aranjați deasupra dovleceii la grătar și feniculul cu lămâie, împreună cu somonul. Puneți dressingul cu iaurt, împrăștiați ierburile rămase, apoi serviți.
Sursa foto: JamieOliver.com
Citește și: 16 dintre cele mai bune alimente pe care să le incluzi mereu în dietă după ce te apuci de slăbit