Majoritatea dintre noi știm cât de important este să spălăm fructele și legumele înainte de a le consuma. Deși apa curentă și substanțe precum bicarbonatul de sodiu pot fi ideale, potrivit indiatimes.com, pentru a elimina toxinele și pesticidele de pe majoritatea alimentelor, nu toate se spală în același mod – mai ales dacă vrei să elimini cât mai multă murdărie și impurități. Iată cum să speli corect diverse alimente pentru a le curăța cât mai bine.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
1.Fructele congelate se spală înainte de gătire
Fără îndoială, alimentele congelate ne-au făcut viața mai ușoară. Deși nu sunt foarte sănătoase, în situații de criză sunt adevărate salvatoare. Problema este că mulți oameni nu spală fructele și legumele congelate înainte de a le consuma. Pentru a scăpa de murdărie și bacterii, este esențial să le speli înainte de gătire.
2.Cum să speli varza corect
Tenia porcului este un parazit comun care se poate regăsi pe legume precum varza, kale, broccoli sau conopidă, de aceea este important să le speli cu atenție. Modul corect de a spăla varza este să îndepărtezi primele două straturi, să o tai fin și să o lași câteva minute într-un vas cu apă și oțet. Apoi clătește cu apă curată. Dacă gătești conopidă, curăță bine toate colțurile și desparte-o în buchețele.
3.Peștele/puiul nu ar trebui spălat sub jet de apă
Spălarea peștelui/puiului înainte de gătit este un pas obligatoriu pentru mulți. Însă s-ar putea să te surprindă faptul că spălarea cărnii crude sub jet de apă crește riscul răspândirii bacteriilor în bucătărie. De fapt, temperaturile ridicate în timpul gătitului ucid toate bacteriile. Nu uita să speli bine cuțitul, tocătorul și mâinile după ce ai tăiat carnea.
4.Mărul se ține la înmuiat în apă cu bicarbonat
Indiferent cât de proaspete sunt fructele, ele pot conține în continuare substanțe chimice și pesticide. Pentru a curăța un măr, lasă-l la înmuiat în apă cu bicarbonat de sodiu timp de 12 minute. Aceasta va elimina majoritatea chimicalelor.
5.Cum speli salata verde
Curățarea salatei este ușoară. Rupe frunzele în două sau trei părți și pune-le în apă rece pentru câteva minute. Apoi scoate-le și clătește-le cu apă curată.
6.Orezul trebuie clătit de câteva ori
Trebuie să speli amidonul care acoperă boabele de orez, deoarece acesta le face să se lipească și le oferă un aspect dezordonat și neapetisant. Clătește orezul de cel puțin 3–4 ori.
7.Ambalajele de lapte trebuie spălate înainte de a le deschide
Chiar dacă laptele și lactatele sunt de obicei ambalate, este logic să speli ambalajul înainte de a le deschide, deoarece o mulțime de oameni, de la manipulatori până la clienți, pun mâna pe aceste recipiente înainte să ajungă la tine.
