Șapte alimente bogate în magneziu, pentru a stimula sănătatea inimii/Ciocolata neagră, cerealele integrale, oleaginoasele, peștii grași și avocado contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare

Alimente bogate în magneziu care ajută la sănătatea inimii Sursa foto: Pexels

S-ar putea ca magneziul să nu primească la fel de multă atenție ca și alți nutrienți, dar este un mineral foarte important pentru inimă! De la reglarea tensiunii arteriale până la susținerea funcției musculare adecvate, magneziul este, potrivit helathshots.com, o necesitate pentru sănătatea inimii. Includeți aceste șapte alimente bogate în magneziu în dietă, pentru a stimula sănătatea inimii.

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră, în special variantele cu 70 % sau mai multă cacao, nu constituie doar un tratament preventiv delicios, ci și o sursă importantă de magneziu. Conținutul ridicat de magneziu, împreună cu antioxidanții numiți flavonoide, pot ajuta la scăderea hipertensiunii arteriale, la reducerea inflamației și la îmbunătățirea fluxului sanguin către inimă. Cu toate acestea, este important să consumați ciocolată neagră cu moderație, deoarece poate fi bogată în calorii și zahăr.

Cerealele integrale

Cerealele integrale, precum orezul brun, quinoa, ovăzul, orzul și grâul integral, sunt surse excelente de magneziu. De exemplu, o cană de quinoa gătită oferă aproximativ 118 miligrame (mg) de magneziu, în timp ce o ceașcă de fulgi de ovăz gătiți oferă aproximativ 57 mg. De asemenea, sunt bogate în fibre, care ajută la reducerea nivelului de colesterol și la reglarea zahărului din sânge, ceea ce este important pentru menținerea sănătății inimii. Magneziul ajută la sănătatea inimii și susține funcția corespunzătoare a inimii prin relaxarea celulelor musculare ale inimii.

Oleaginoasele

Oleaginoasele, cum ar fi migdalele, nucile, caju și nucile braziliene, sunt o altă sursă excelentă de magneziu și o opțiune de grăsimi sănătoase care susțin sănătatea inimii. O mână mică de caju (28 de grame) conține 80 mg de magneziu, ceea ce reprezintă 20 la sută din necesarul zilnic. Nucile sunt, de asemenea, bogate în grăsimi sănătoase, cum ar fi acizii grași omega-3, care reduc inflamația și ajută la gestionarea nivelului de colesterol. Concentrează-te pe includerea unei varietăți de oleaginoase în dieta ta zilnică, pentru a te asigura că inima ta primește magneziul de care are nevoie.

 Legumele cu frunze verzi

Legumele verzi, în special spanacul, varza kale etc, sunt printre cele mai bune surse de magneziu pe bază de plante. De exemplu, o cană de spanac fiert oferă aproximativ 158 mg de magneziu, ceea ce reprezintă aproximativ 37 la sută din aportul zilnic recomandat. Aceste verdețuri sunt, de asemenea, pline de vitamine esențiale, minerale și antioxidanți care ajută la reducerea stresului oxidativ, un factor care contribuie major la bolile de inimă. Le puteți savura în salate, smoothie-uri sau ca garnituri gătite, pentru un aport de magneziu.

Semințele de dovleac, chia sau floarea soarelui

Semințele, în special cele de dovleac, de chia și semințele de floarea soarelui, sunt încărcate cu magneziu. Doar 28 de grame de seminte de dovleac ofera 168 mg de magneziu, care satisface 40% din necesarul zilnic de magneziu al organismului. Aceste semințe sunt, de asemenea, bogate în grăsimi sănătoase, fibre și proteine ​​​​pe bază de plante, ceea ce le face grozave pentru sănătatea inimii. Magneziul pe care îl conțin ajută la reglarea tensiunii arteriale și la reducerea nivelului de stres. Semințele de chia, în special, sunt, de asemenea, pline cu acizi grași omega-3, care contribuie la sănătatea inimii.

Peștele gras, bogat în Omega 3

Peștii grași, precum somonul, macroul și sardinele sunt nu numai bogati în acizi grași omega-3, dar oferă și o cantitate bună de magneziu. S-a demonstrat că Omega-3 ajută la scăderea nivelului de trigliceride, la reducerea inflamației și la prevenirea formării cheagurilor de sânge – toate acestea contribuind la o mai bună sănătate a inimii. Peștele gras conține, de asemenea, un nivel ridicat de vitamina D, care joacă un rol în reglarea tensiunii arteriale și în reducerea riscului de boli de inimă.

Avocado

Avocado este bogat în grăsimi sănătoase, fibre și numeroase vitamine și minerale, inclusiv magneziu. Un avocado mediu conține aproximativ 58 mg de magneziu și potasiu, ceea ce ajută la menținerea unui nivel sănătos al tensiunii arteriale. Magneziul ajută la reglarea funcției mușchilor inimii, în timp ce potasiul susține echilibrul electrolitic, contribuind la ritmul corect al inimii. Grăsimile sănătoase pentru inimă pe care le conține avocado ajută, de asemenea, la reducerea nivelului de colesterol LDL (rău) și la creșterea colesterolului HDL (bun). Include avocado în salată sau în smoothie-uri sau, pur și simplu, adăugați-l pe pâine prăjită.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *