Un mic dejun de weekend, exceptând situațiile mai speciale, ar trebui să fie unul simplu și rapid de preparat dar oarecum mai altfel decât în restul săptămânii. Iar cel mai simplu rămâne clasicum sandwich, dar adăugând în el niște legume aromate, altceva decât roșii, ardei sau castraveți.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Și cum e sezonul legumelor și avem din plin de unde alege, o idee originală e să combinăm o felie de brânză halloumi cu două felii de vinete sotate rapid în tigaie. Sau, dacă preferăm, în tigaia grill.Nu e nevoie de mai mult de 5 minute pentru asta, iar circa 10 minute, în timp ce e gata și cafeaua, avem totul pe masă. Iată cum prepari rapid acest apetisant sandwich cu vinete și halloumi.
Ingrediente – 2 sandvișuri cu vinete și brânză halloumi
-
2 chifle rustice nu mai mari de 200 g bucata
-
1 vânătă medie
-
200 g brânză halloumi
-
2-3 linguri de ulei de măsline extravirgin
-
sucul de lămâie
-
frunze de busuioc proaspăt sau mentă
-
opțional, o linguriță de miere – cine iubește combinațiile dulce&sarat
-
sare și piper după gust
Procedeu
1.Pregătește vinetele
-
Taie vânăta în felii groase circa 1 cm.
-
Unge-le cu puțin ulei, sare și piper.
-
Sotează-le rapid cu puțin ulei pe ambele părți într-o tigaie antiaderentă, până când devin moi și frumos rumenite. Trebuie întoarse pe ambele părți dar nu e nevoie de mai mult de 2 minute la foc mediu, pe fiecare parte. E nevoie de foarte puțin ulei, cât să nu se lipească de tigaie. Alternativ, în tigaia grill.
- Așează-le într-o farfurie, dacă ai folosit puțin ulei nu e nevoie de hârtie absorbantă, și așează pe ele frunzele de busuioc sau mentă rupte cu mâna. Când sunt calde absorb cel mai bine aromele.
2.Pregătește brânza halloumi
-
Taie brânza halloumi în felii groase de 1 cm. Cum știm deja, este o specialitate de brânză din Cipru, care nu se topește în contact cu căldura ridicată.
-
Așează feliile în aceeași tigaie circa 1 minut pe fiecare parte, până când devine aurie la exterior și moale la interior.
-
Stropește-o imediat cu puțin suc de lămâie.
3.Asamblează sandvișul
-
Taie chifla pe jumătate și, dacă vrei, prăjește-o ușor.
-
Unge-o cu puțin ulei sau cu un strat subțire de miere, dacă preferi.
-
Adaugă o felie de vânătă sotată, apoi una de brânză, apoi alta de vânătă.
-
Completează cu alte câteva frunze de busuioc sau mentă proaspătă și închide sanwich-ul cu cealaltă jumătate din chiflă. Servește-l călduț.
Firește că mai poți adăuga și altceva în el, dacă îl vrei și mai special. Merg de minune adăugate: roșii uscate sau chiar proaspete, frunze de rucola, hummus, sos guacamole, sos pesto de busuioc sau chiar puțin iaurt grecesc, pentru o notă în plus de prospețime.