Rețetele Thomasinei Miers / Linguine cu ciuperci și mangold, un prânz delicios și deloc complicat

Linguine cu ciuperci FOTO: Kim Lightbody/The Guardian

O pastă cu parfum de toamnă, cu ceapă dulce, tarhon, smântână și fulgi de ancho (ardei iute), pentru o rețetă de linguine cu ciuperci și mangold. Mangold se poate găsi în supermarket, dar dacă nu ai, poți folosi spanac sau adaugă o ceapă în plus în sos, recomandă The Guardian.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Thomasina Miers a câștigat primul sezon al emisiunii MasterChef UK în 2005, când și-a făcut debutul public în lumea gastronomiei. Ea propune rețeta de ai jos:

Ingrediente pentru 4 porții:

  • ulei de măsline
  • 1 ceapă mare, curățată și tăiată fin
  • sare și piper
  • 300 g mangold (sau spanac)
  • o mână de frunze de tarhon
  • 2-3 căței de usturoi feliați fin
  • 1-2 lingurițe fulgi de ardei ancho
  • 3 linguri vin de xerez (un vin alb cu mai mult alcool)
  • 250 ml smântână pentru gătit
  • 30 g unt
  • 400 g ciuperci (champignon sau mixte), feliate
  • 300 g linguine

Pentru servire:

  • 80 g feta sfărâmată
  • 3-4 linguri migdale feliate, prăjite
  • coaja rasă de la 1 lămâie

Mod de preparare:

Pune două linguri de ulei într-o tigaie mare, pe foc mediu. Adaugă ceapa și asezonează. Taie tulpinile de mangold în bucăți de 1-2 cm și adaugă-le în tigaie. Gătește 10-15 minute, până se înmoaie.

Toacă mărunt tarhonul, păstrează puțin pentru decor și adaugă restul în tigaie împreună cu usturoiul și fulgii de ancho. Gătește 3-4 minute, până când usturoiul devine moale. Taie frunzele de mangold în fâșii late de 2-3 cm și adaugă-le în tigaie cu vinul și smântâna. Pune câteva linguri de apă, acoperă și lasă să fiarbă ușor 7-8 minute.

Într-o altă tigaie mare, încinge uleiul și untul, adaugă ciupercile și sotează 10-12 minute, până devin aurii, apoi toarnă-le peste sos.

Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, scurge-le, dar păstrează o cană din apa de fierbere. Adaugă pastele peste sos și amestecă cu cleștii, adăugând câteva linguri de apă pentru o textură cremoasă.

Servește imediat, presărate cu feta, migdale, puțin ulei de măsline, coajă de lămâie și tarhonul păstrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *