O pastă cu parfum de toamnă, cu ceapă dulce, tarhon, smântână și fulgi de ancho (ardei iute), pentru o rețetă de linguine cu ciuperci și mangold. Mangold se poate găsi în supermarket, dar dacă nu ai, poți folosi spanac sau adaugă o ceapă în plus în sos, recomandă The Guardian.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Thomasina Miers a câștigat primul sezon al emisiunii MasterChef UK în 2005, când și-a făcut debutul public în lumea gastronomiei. Ea propune rețeta de ai jos:
Ingrediente pentru 4 porții:
- ulei de măsline
- 1 ceapă mare, curățată și tăiată fin
- sare și piper
- 300 g mangold (sau spanac)
- o mână de frunze de tarhon
- 2-3 căței de usturoi feliați fin
- 1-2 lingurițe fulgi de ardei ancho
- 3 linguri vin de xerez (un vin alb cu mai mult alcool)
- 250 ml smântână pentru gătit
- 30 g unt
- 400 g ciuperci (champignon sau mixte), feliate
- 300 g linguine
Pentru servire:
- 80 g feta sfărâmată
- 3-4 linguri migdale feliate, prăjite
- coaja rasă de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Pune două linguri de ulei într-o tigaie mare, pe foc mediu. Adaugă ceapa și asezonează. Taie tulpinile de mangold în bucăți de 1-2 cm și adaugă-le în tigaie. Gătește 10-15 minute, până se înmoaie.
Toacă mărunt tarhonul, păstrează puțin pentru decor și adaugă restul în tigaie împreună cu usturoiul și fulgii de ancho. Gătește 3-4 minute, până când usturoiul devine moale. Taie frunzele de mangold în fâșii late de 2-3 cm și adaugă-le în tigaie cu vinul și smântâna. Pune câteva linguri de apă, acoperă și lasă să fiarbă ușor 7-8 minute.
Într-o altă tigaie mare, încinge uleiul și untul, adaugă ciupercile și sotează 10-12 minute, până devin aurii, apoi toarnă-le peste sos.
Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, scurge-le, dar păstrează o cană din apa de fierbere. Adaugă pastele peste sos și amestecă cu cleștii, adăugând câteva linguri de apă pentru o textură cremoasă.
Servește imediat, presărate cu feta, migdale, puțin ulei de măsline, coajă de lămâie și tarhonul păstrat.