Rețetele Juanitei: Salată de conopidă cu alioli. O garnitură pentru preparate din carne, pește sau legume

conopida, maioneza,alioli, retete, retetele juanitei, nutritie Sursa foto: Unsplash

În Spania ca și în România, conopida este un ingredient îndrăgit. Salata de conopidă pe care v-o propun nu este neapărat un preparat spaniol, dar cu siguranță un spaniol ar mânca așa ceva.

Are avantajul de a se prepara foarte repede și de a putea fi folosită ca și garnitură, așa cu menționam în titlu, dar și ca cină.

Pentru preparare ai nevoie de o conopidă și alioli pe care îl poți face în casă, vezi aici. În video este rețeta de alioli, dacă vrei să faci doar maioneză, pașii sunt aceiași, dar nu pui usturoi. În acest caz însă îți recomand să alegi un condiment sau un ingredient suplimentar care îți place și care să dea gust salatei. Conopida e fadă și are nevoie de puțin ajutor.

Se curăță conopida, se separă în buchețele, se spală și se fierbe în apă cu sare sau la aburi. Nu uitați să punți sare, conopida se sărează înainte de fierbere. N-o fierbeți mult că se înmoaie. 15 min în apă, 30 minute la abur. Încercați-o cu furculița. Când pătrunde fără efort în legume, e gata.

O scurgem de apă, o uscăm bine cu un șervețel (dacă va rămâne apă maioneza se va tăia). Adăugm alioli, piper,după gust. Merge și puțin rozmarin proaspăt. Poftă bună!

Conopida este o legumă extrem de sănătoasă, are puține calorii, conține vitamine B, K și C, acizi grași Omega-3, fosfor, potasiu și și mulți fitonutrienți. Este cunoscută și ca un puternic antioxidant. Nu o consuma însă dacă suferi de sindromul colonului iritabil sau boala Crohn.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *