Rețetele Juanitei: Paste gratinate la cuptor cu sos de ragu/ O combinație de paste bolognese și mac and cheese

paste gratinate Foto: G4Food

Pastele gratinate la cuptor sunt un fel de mâncare extrem de popular în familiile italiene. Ca și în cazul pastelor trase în tigaie cu felurite sosuri și în cazul celor gratinate la cuptor, imaginația nu are limite. Singurele produse care nu lipsesc din acest fel de mâncare sunt, evident, pastele și brânza pusă deasupra pentru gratinat. În rest, pot fi combinate în fel și chip.

Pastele gratinate la cuptor cu sos de ragu sunt o combinație de paste bolognese și mac and cheese.

Ingrediente paste gratinate

paste gratinate
Foto: G4Food

 

Vezi detalii

Un pachet de paste, eu am pus rigatoni

1 ceapă

2 morcovi

Jumătate de țelină

Un borcan de 400 de gr de bulion de roșii

400 de gr carne tocată de vită

O lingură de pastă concentrată de roșii

O jumătate de pahar de vin

4 linguri de ulei de măsline

Sare, piper, busuioc

300 de gr de brânză pentru gratinat.

Preparare paste gratinate

Pentru ragu se toacă mărunt legumele, se călesc în ulei 10 minute. Se adaugă carnea și se mai călește totul 5 minute. Se pune vinul și se menține pe foc vioi încă 5 minute. Apoi punem bulionul, pasta de roșii, sare, piperul, busuiocul și fierbem la foc mic 20 de minute.

În paralel punem la fiert apă cu sare și gătim pastele cam la jumătate față de timpul de gătire înscris pe pachet. Scoatem pastele cu o lingură cu găuri și pe așezăm într-o tavă pentru cuptor. Eu am folosit rigatoni, care sunt ca niște cilindri și i-am așezat drept, lipiți unul de altul, „soldățește”. Dar puteți pune orice fel de paste.

Apoi am umplut rigatoni și spațiul dintre ei cu sosul ragu. Dacă sunt astfel de paste, pus și simplu amestecați-le cu sos.

paste gratinate
Foto G4Food

 

Am presărat deasupra un strat generos de brânză. Eu am amestecat telemea de oaie, cu emmental și mozzarella, taoate date pe răzătoare sau cumpărate gata rase.

paste gratinate
Foto: G4Food

Am băgat tava pentru 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, căldură sus-jos.

Se lasă să se răcească puțin și apoi se taie și se servește.

Poftă bună!

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *