Rețetele Juanitei | Ostropel de curcan, adaptarea unei vechi rețete cu carne, sos de roșii și usturoi

retetele juanitei ostropel Foto: G4Food

Ostropelul este o mâncare tradițională românească, în general gătită din copănele de pui, într-un sos de roșii usturoiat. Am preparat-o la cooker, extrm de ușor, din carne de curcan. Împreună cu o mămăligă sau un piure de cartofi este un prânz apreciat de întreaga familie.

Ingrediente

700-800 de gr de carne de curcan (preferabil pulpă)

2-3 linguri ulei de măsline

1 ceapă

3-4 căței usturoi (puteți pune și mai mult, după gust)

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


1 ardei roșu copt

1 cutie de pulpă de roșii

1 borcan mic de bulion

1 cănuță de supă de pui sau apă (opțional)

sare, piper, pătrunjel.

Preparare

La cooker, prepararea este extrem de simplă. Practic, se prepară sosul, se adaugă peste carnea și supa/ apa, se potrivește de sare și piper și se gătește 30 de minute pe programul Carne.

Se curăță ceapa și usturoiul, se toacă mărunt. Se călesc 5-10 minute în ulei. Se pun în cooker. Se adaugă ardeiul copt curățat de sâmburi și coajă și tocat mărunt, roșiile și bulionul, jumătate de cantitate, sare și piper. Se așează carnea asezonata cu sare și piper. Deasupra se pune restul de sos, sare și piper. Se programează Carne 30 de minute, temperatură înaltă. Dacă doriți mai mult sos puneți și o cănuță de supă sau apă.

La final se adaugă pătrunjel tocat.

Dacă nu aveți cooker, puneți carnea în sos și băgați la cuptor pentru 30-40 de minute, la 200 de grade C, căldură sus-jos.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *