VIDEO | Vrei un tort pufos și ușor, perfect pentru primăvară? Alege tortul cu lămâie și ulei de măsline în loc de unt, după rețeta unei actrițe celebre

Tort cu lămâie și ulei de măsline, după rețeta lui Jennifer Garner Sursa foto: Instagram

Când viața îi dă lămâi, actrița Jennifer Garner știe exact ce să facă cu ele – coace un tort! Actrița și co-fondatoarea brandului Once Upon a Farm a postat, recent, pe Instagram un nou episod din seria ei #PretendCookingShow, iar rețeta prezentată promite să fie, potrivit eatingwell.com, preferata celor cu poftă de dulce.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Jennifer Garner (@jennifer.garner)

De data aceasta, Garner a pregătit un tort de lămâie cu ulei de măsline, incredibil de pufos, alături de prietenii ei Jon Shook și Vinny Dotolo, restauratorii din spatele unor restaurante favorite ale actriței din Los Angeles. Cu Jennifer alegând rețeta și prezentând bucătăria ei de vis, iar Jon și Vinny oferind sfaturi profesionale de copt, acest episod s-ar putea să fie cel mai informativ de până acum

Poți observa, din postarea de pe Instagram, că rețeta include amaro del capo. Dacă nu îl cunoști, este un lichior italian făcut din ierburi, flori, fructe și rădăcini – perfect pentru a adăuga profunzime aromelor tortului. Dacă nu vrei să cumperi o sticlă întreagă doar pentru această rețetă, îl poți înlocui cu rom, bourbon sau chiar mai mult extract de vanilie. Rețeta folosește făină albă, dar poți înlocui o parte cu făină integrală, pentru un plus de fibre.

Tort de lămâie, după rețeta lui Jennifer Garner, cu ulei de măsline, în loc de unt

Spre deosebire de torturile tradiționale, acesta folosește ulei de măsline în loc de unt, reducând grăsimile saturate și adăugând grăsimi nesaturate, benefice pentru inimă. Și pentru că vei folosi mult ulei, alege unul care îți place cu adevărat.

Deși poți încerca să coci tortul într-o tavă adâncă de 23 cm, bucătarii recomandă o tavă tip springform (cu margine detașabilă). Astfel, scoaterea tortului devine foarte ușoară, mai ales dacă ungi tava bine cu ulei de măsline și o tapetezi cu hârtie de copt.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Pont: Pregătește din timp toate ingredientele, pentru a nu uita vreunul

După ce ți-ai pregătit tava și ai ales ce ulei vei folosi, Jon și Vinny recomandă să măsori cât mai multe ingredient, în avans. Există un motiv pentru care bucătarii de la TV au toate ingredientele pregătite în boluri mici: e o metodă excelentă ca să nu uiți vreun pas din rețetă.

Cu toții am făcut greșeala să uităm un ingredient esențial, fie când am preparat ceva la cină, fie o frunză de dafin într-o supă cremoasă de fasole albă. Dar, în timp ce la gătit mai poți repara greșelile, la copt nu prea este loc de erori. Dacă nu vrei să măsori tot dinainte, măcar scoate toate ingredientele pe blat – de la ulei, lapte, până la zahăr brut – ca să le ai la îndemână și să le pui la loc pe măsură ce le folosești, ca și cum ai bifa de pe listă.

Modul de preparare al tortului cu lămâie și ulei de măsline

Pentru început, preîncălzește cuptorul la 175°C și amestecă ouăle, uleiul și zahărul până devin o compoziție omogenă. Apoi, încorporează treptat laptele, amaro, coaja rasă, sucul de lămâie și vanilia. Dacă ai pe cineva care te poate ajuta, roagă-l să toarne lichidele încet, în timp ce tu amesteci – e o metodă mai eficientă.

Într-un alt bol mare, amestecă ingredientele uscate. Ai grijă să amesteci făina cu o lingură sau o furculiță, pentru a o aerisi înainte de măsurare – pas important pentru ca tortul să iasă perfect. Jennifer măsoară făina cu lingura, apoi nivelează cu dosul unui cuțit – nu o ia direct cu cana de măsurat, pentru că așa se poate tasa și poți folosi prea multă, ceea ce duce la un tort uscat.

Următorul pas este să combini ingredientele umede cu cele uscate, turnând lichidele treptat în mijlocul făinii și amestecând constant. Bate compoziția până când devine aproape netedă – câteva cocoloașe sunt acceptabile.

Toarnă aluatul în tavă, presară zahăr brut deasupra, uniform, și coace timp de aproximativ o oră. Când partea de sus este rumenită și caramelizată, scoate tortul și lasă-l să se răcească în tavă, apoi eliberează-l. După ce s-a răcit complet, poți să-l pudrezi cu zahăr pudră, folosind o sită fină. Apoi tot ce-ți mai rămâne este să-l feliezi și să-l servești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *