Rețelele sociale, acceleratori ai tulburărilor alimentare: „Nu sunt cauza, dar sunt picătura care poate umple paharul”

depresie carbohidratiBUN Sursa foto: Pexels

Exaltarea conținutului de pierdere în greutate și promovarea informațiilor nutriționale false: rețelele sociale contribuie la dezvoltarea tulburărilor alimentare la tinerii care sunt deja expuși riscului și îngreunează tratarea acestora, scrie agenția AFP, citată de boursorama.com.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

„Nu mai putem trata o tulburare de alimentație fără să abordăm rețelele sociale. Acestea au devenit un declanșator, un accelerator evident și un obstacol în calea vindecării”, spune Carole Copti, dietetician-nutriționist la Paris, conform G4Media.

În Franța, aproape un milion de persoane suferă de anorexie nervoasă, bulimie nervoasă sau hiperfagie bulimică, în special femeile cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani.

În timp ce cauzele tulburărilor de alimentație compulsivă sunt multifactoriale (biologice, psihologice și sociale), cei implicați în sector indică din ce în ce mai mult impactul „devastator” al rețelelor sociale în aceste patologii.

„Nu este cauza, dar este picătura care poate umple paharul”, a declarat pentru AFP Nathalie Godart, psihiatru pentru copii și adolescenți la Fondation Santé des Etudiants de France.

Citește continuarea articolului pe G4Media…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *