După mulți ani în care a fost considerat cel mai bun restaurant din București, The Artist s-a închis definitiv

the Artist, restaurant, Bucuresti, chef, Paul Oppenkamp, resaturante, Gault Millau Sursa foto: The Artist

Astăzi, restaurantul The Artist din București și-a închis definitiv porțile. Mult timp a fost considerat cel mai bun restaurant din București. Numele său a apărut în listele celor mai pretențioși evaluatori culinari, începând cu Gault&Millau și 50 Best Discovery și terminând cu TripAdvisor și Restaurant Guru.

Scurt istoric al The Artist

Restaurantul The Artist a fost fondat și deschis în 2012 de soții Paul și Mihaela Oppenkamp, ambii având o vastă experiență în industria ospitalității. Și-au petrecând peste 12 ani călătorind în jurul lumii pentru a acumula cunoștințe și a înțelege practicile alimentare și de servicii din cele mai selecte restaurante.

Paul, originar din Hoorn, Olanda, a creat meniul servit în restaurant. Mihaela, originară din București, asigura buna funcționare a sălii și a operațiunilor administrative. Numele restaurantului a fost ales de cei doi pentru a da o dezvoltare continuă conceptului pe care și-l propuseseră. „Suntem inspirați de bucătăria mondială, influențați de anotimpurile românești, conduși de inovație, călătoria noastră culinară este calea creativității”, și-au propus cei doi.

Cine este Paul Oppenkamp, chef la The Artist

Cum se auto-definea chef Paul Oppenkamp, după ce câștigase în 2019 premiul Gault&Millau pentru Bucătarii regionali ai anului: „Sunt un călător, am devenit chef executiv la 24 de ani și am lucrat pe vase de croazieră de lux, oferindu-mi oportunitatea să experimentez și să învăț din toate culturile pe care le-am vizitat. Meniurile mele trebuie să conțină întotdeauna ceva provocator, ceva nou. Anotimpul e primul factor la care mă gândesc când schimb meniul, ceea ce se combină cu tehnicile pe care vreau să le folosesc și farfuriile pe care să le servesc. De cele mai multe ori, un fel nou începe cu o imagine, pe care o umplu cu ingrediente. Cea mai mare realizare a vieții mele este afacerea familiei noastre – că am dezvoltat restaurantul la nivelul actual și că am libertatea să mă exprim liber. Îmi place să gătesc pentru că îmi place să fac oamenii fericiți prin mâncare, așa că marea satisfacție este să-i văd pe oaspeții noștri bucurându-se seară de seară de experiența alături de noi.”

Din păcate pentru peisajul culinar din București, nu foarte bogat în restaurante de asemenea nivel și cu astfel de aspirații, drumul The Artist se oprește aici.

Sursa foto: The Artist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *