Pulpe de pui dezosate cu spanac și anghinare pentru cină/Combinația cu trei feluri de brânză creează un sos bogat, fin, cu textură mătăsoasă

Pulpe de pui cu spanac și angihnare Imagine generată de AI (ChatGPT)

Puiul cu spanac și anghinare nu sunt totul în această rețetă. Cele trei feluri de brânză – cremă de brânză, mozzarella și parmezan – sunt amestecate în tigaie, creând un sos cu o textură mătăsoasă. Pudra de usturoi este o modalitate inteligentă de a economisi timp când preparați acest fel de mâncare. În plus, pentru cei care au probleme de digestie din cauza usturoiului, le vor evita, folosind usturoiul granulat, recomandă Today.

Pulpele de pui dezosate și fără piele sunt de preferat, deoarece se gătesc rapid și sunt super suculente. Dar rețeta merge și cu piept de pui.

Opțiune: cremă de brânză este o necesitate pentru a crea sosul mătăsos, dar nu ezitați să vă jucați cu celelalte două brânzeturi. Utilizați pecorino sau Asiago în locul parmezanului și o brânză topită precum Havarti, Gouda sau cheddar alb în loc de mozzarella.

Ingrediente

  • 1½ kilograme pulpe de pui dezosate și fără piele (aproximativ 6 pulpe)
  • sare, după gust
  • piper negru măcinat, după gust
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 4 linguri de unt nesărat, împărțite
  • 1 (450 g) de spanac congelat cu frunze întregi, dezghețat și scurs sau o caserolă de spanac proaspăt
  • 1 (350-400 g) inimi de anghinare congelate, dezghețate și scurse
  • 1 lingură de făină albă
  • 2 căni de lapte (mai gras)
  • 120 g de cremă de brânză
  • 1 ceașcă de brânză mozzarella mărunțită (120g)
  • ¼ cană plus 2 linguri parmezan ras, împărțite
  • 1½ lingurițe de usturoi pudră, împărțite
  • 2 ½ căni crutoane de pâine

Pregătirea

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Spălați puiul și îl tamponați cu un prosop de bucătărie pentru a nu rămâne apă deloc, apoi îl condimentați cu sare și piper.

Încălziți o cratiță de fontă sau una cu fund dublu, cu laturi adânci, la foc mediu-mare. Adăugați ulei și 1 lingură unt. Odată ce untul s-a topit, adăugați puiul și gătiți până se rumenește, aproximativ 5 minute pe fiecare parte (va fi gătit ulterior în cuptor). Transferați apoi puiul pe o farfurie.

Reduceți flacăra la mediu și adăugați în tigaie spanacul și anghinarea. Gătiți, amestecând ocazional, timp de 2 minute, apoi luați de pe foc

Separat, într-o altă cratiță, facem sosul. Puneți o lingură de unt la topit. Când a devenit lichid, puneți o lingură de făină și amestecați bine, apoi turnați laptele încet, pe rând, până se încorporează tot. Ar trebui să obținem un sos mai gros pe care îl lăsăm să dea un clocot, amestecând din când în când. Se adaugă apoi crema de brânză, mozarella și parmezan (un sfert de cană). Se adaugă sare și piper după gust, usturoiul pudră, apoi se mai lasă la foc mic până se topesc brânzeturile. Turnați apoi amestecul peste spanac și anghinare, apoi readucem și pulpele în tigaie și se pune la cuptor 5-10 minute sau cât e nevoie ca să se facă pulpele.

Pentru crutoanele de pâine punem la microunde 2 linguri de unt la topit într-un castronel, adăugăm o linguriță de usturoi și sare după gust. Putem adăuga și pătrunjel sau orice altceva credem că ne-ar plăcea ca aromă. Acestea se pun apoi peste preparat, înainte de servire.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *