Primul târg tradiţional de toamnă, în curtea Ministerului Agriculturii la sfârşitul săptămânii

targ traditional Foto arhivă

Curtea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va găzdui timp de trei zile Târgul de Produse şi Gusturi Tradiţionale, un eveniment care aduce în prim plan bogăţia şi diversitatea gastronomiei româneşti.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Târgul, organizat de MADR, în parteneriat cu Cooperativa Agricolă Caprirom Sud Muntenia, aduce laolaltă, în perioada 11 – 13 septembrie, 35 de producători locali care păstrează vii reţetele tradiţionale şi oferă vizitatorilor ocazia de a degusta şi achiziţiona produse autentice, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MADR, pe parcursul celor trei zile, între orele 09:00 – 19:00, vizitatorii vor putea găsi produse recunoscute sau aflate în proces de recunoaştere la nivelul Uniunii Europene, precum Magiun de prune Topoloveni – IGP, Telemea de Sibiu – IGP, precum şi distilatul Ţuică de prune de Sordony, dar şi produse atestate tradiţional sau produse obţinute după reţete consacrate, cum sunt Telemea de vacă, Iaurt de Câlnic.

De asemenea, la târg vor fi aduse peste 30 de produse atestate care se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Tradiţionale provenite din judeţele Botoşani, Braşov, Mureş, Olt, Sibiu şi Vrancea, inclusiv ultimele produse înregistrate: cornuleţe cu nucă, baigli cu nucă şi cu mac de la Boianu, produse bio, diverse sortimente de miere ecologică şi produse ale stupului,
brânzeturi şi preparate din carne realizate după metode tradiţionale, vinuri, miere naturală, dulciuri de casă, articole artizanale şi alte produse autentice.

Prima ediţie din acest sezon a evenimentului aduce în atenţia vizitatorilor produse deosebite, precum: Pâinea lui Manole, pâine pe vatră cu maia şi alte produse de panificaţie şi patiserie de la Brutăria Frontera din Brăila; produse lactate artizanale din lapte de capră, realizate manual de membrii Asociaţiei Ţăranii Dobrogeni – chefir, smântână, unt, unt ghee (99% grăsime), telemea şi caşcaval de capră, iaurt de oaie şi telemea proaspătă de vacă; produse de fermă – pui de ţară şi ouă de pasăre provenite din creştere liberă; sucuri naturale Doza de Fresh, mere şi pere de Suceava şi Voineşti, fructe de pădure şi cătină din judeţul Mureş, morcovi şi sfeclă de la Ferma lui Stoian.

“Prin organizarea acestui eveniment, MADR urmăreşte să susţină producătorii locali şi să promoveze produsele autohtone, răspunzând astfel interesului tot mai crescut al consumatorilor pentru produse de calitate, cu specific local şi cu denumire de origine geografică certificată. Târgul este o invitaţie la redescoperirea gusturilor de odinioară şi la consolidarea legăturii directe dintre producători şi consumatori. Vă aşteptăm să celebrăm împreună tradiţiile româneşti şi bogăţia gastronomiei autohtone!”, transmit reprezentanţii MADR, în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *