Primul hypermarket fără angajați, deschis în Franța

Mâncare mai scumpă în România! În afara legumelor, toate celelalte produse agro-alimentare au avut prețuri mai mari în iulie 2020, decât în iulie 2019; în UE, campioana scumpirilor este Ungaria Mâncare mai scumpă în România! În afara legumelor, toate celelalte produse agro-alimentare au avut prețuri mai mari în iulie 2020, decât în iulie 2019; în UE, campioana scumpirilor este Ungaria

Ca urmare a legii care interzice angajaților din magazinele mari alimentare să lucreze duminica după ora 13, grupul Casino a decis ca magazinul din districtul Roseraie din Angers, unde lucrau în mod normal 115 persoane, să funcționeze începând de duminică, 25 august, cu doar 3-4 paznici și una sau două femei care să ofere ajutor clienților, scrie hotnews.ro, care preia un articol publicat de Les Echos.

Retailerul Carrefour efectuează un test similar în Paris. Se îndreaptă marile magazine către o zonă ”ne-umană”, fără casieri și fără personal? Distribuitorii francezi resping această ipoteză.

”Comerțul înseamnă mai presus de orice, contactul uman”, spune un reprezentant al Casino. La Carrefour, CEO, Alexandre Bompard, a repetat de mai multe ori că nu crede în magazinele fără personal uman. Printre angajații din zonele semi-rurale ai altor magazine precum E.Leclerc, Système U sau Intermarché, supermarketul este „un loc al întâlnirilor și socializării”.

În Angers, aproximativ 250 de persoane au demonstrat duminică în fața noului hypermarket fără casieri, potrivit AFP. Se estimează că noul format va afecta în jur de 100.000 de casiere în Franța. Nu vor dispărea mâine, dar automatizarea câștigă teren.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *