Povestea lui Viorel Turcu, rămas orfan de mic copil, acum chef cu propriul restaurant / A gătit pentru mii de români nevoiași: „Dacă Dumnezeu ți-a dat un har, trebuie să îi mulțumești”

Colaj foto Facebook Colaj foto Facebook

Chef Viorel Turcu (29 de ani) se implică încă de când era copil în campanii umanitare. A gătit gratuit pentru nevoiași, dar și pentru gălățenii loviți de inundațiile din acest an, donează alimente și contribuie financiar pentru a ajuta familiile în nevoie.

A fost inspirat de mama și bunica adoptive, care se ocupau de pregătirea meselor pe scara unde locuiau, fie că era vorba de un eveniment fericit sau unul trist. Viorel cumpăra ce aveau ele nevoie și se simțea bine că putea ajuta.

După ce a crescut și a devenit cunoscut ca bucătar, a început să meargă la mănăstiri pentru a găti pentru persoanele nevoiașe și enoriași. Și-a făcut un obicei din a merge la mănăstirea Nechit din județul Piatra Neamț, unde a gătit până acum pentru 1.000 până la 3.000 de enoriași și nevoiași care trec într-un weekend pragul lăcașului de cult, iar același lucru l-a făcut și la mănăstirea Tudor Vladimirescu din județul Galați.

Vezi detalii

„Am considerat mereu că dacă Dumnezeu ți-a dat un har, trebuie să îi mulțumești prin a fi de folos”, își explică gestul Viorel.

Le gătește tot ceea ce înseamnă preparate de post, pornind de la ciorbă rădăuțeană, ciorbă de post și până la plachii de pește, chiftele, platouri cu tot felul de bunătăți culinare și cozonaci.

Citește continuare pe G4Media…

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *