Olt: Suprafaţa cu legume cultivate în spaţii protejate a crescut cu 25%. În județ există peste 5.000 de producători de tomate

peste-5000-de-producatori-de-legume-in-judetul-olt-productia-in-spatii-protejate-in-crestere Sursa foto: Pexels/Andretti Brown

Suprafaţa cultivată cu legume în spaţii protejate a ajuns în acest an în judeţ la 1.214 hectare, mai mare cu 364 de hectare faţă de anul precedent, iar peste 5.000 dintre producătorii de legume din judeţ au cultivat şi tomate, potrivit şefului Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Ion Drăgoi, transmite Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

„În judeţul Olt avem 5.029 de beneficiari înscrişi în Programul de susţinere a producţiei de legume în spaţii protejate şi o condiţie a fost să cultive şi cel puţin 1.000 metri pătraţi de tomate. Acest program a dus la dezvoltarea fermelor atât din punctul de vedere al tehnologiei, cât şi al suprafeţelor. Anul acesta am avut cultivate cu legume 1.214 hectare, o creştere cu 364 de hectare faţă de anul trecut”, a declarat pentru Ageperes Ion Drăgoi.

Fermierii înscrişi în programul pentru legume în spaţii protejate au cultivat atât tomate, cât şi alte legume, ardei, castraveţi, fasole păstăi, vinete, ceapă verde, spanac, cele mai puternice bazine legumicole fiind în sudul judeţului, în localităţile Izbiceni, Cilieni, Tia Mare, Scărişoara.

„Avem producători de legume în spaţii protejate în multe localităţi din judeţ, dar în sudul judeţului sunt câteva localităţi cu câte 1.000 de fermieri înscrişi în program: Scărişoara, Tia Mare, Izbiceni, Cilieni. În aceste localităţi aproape toate gospodăriile produc legume pentru vânzare, fermierii au investit banii din ajutorul de minimis şi au achiziţionat sisteme de încălzire, au mărit suprafeţele cultivate, este evidentă evoluţia din ultimii ani”, a spus Drăgoi.

Direcția Agricolă Olt trebuie să încheie până la finalul lunii septembrie verificările în teren, la fermierii înscrişi în program, până acum fiind verificaţi 4.920 dintre legumicultorii care solicită ajutor de minimis, iar 200 dintre aceştia au depus deja şi documentele de valorificare a producţiei.

„Mai avem de făcut verificări în teren la 124 fermieri înscrişi în program şi avem termen până pe 30 septembrie, iar documentele justificative şi registrul de tratamente trebuie depuse de către fermieri până pe 24 octombrie. Deja sunt 200 de producători care au depus şi aceste documente după ce au valorificat producţia”, a indicat şeful DAJ Olt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *