Patru persoane dintr-o comună din Vrancea au ajuns la spital după ce au consumat ciuperci din pădure

ciuperci, Spania, intoxicare, transplant ficat foto: foodsafety.osu.edu.com

Patru persoane din Bârseşti, trei femei şi un bărbat, au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf. Pantelimon” Focşani, miercuri seara, după ce au consumat ciuperci culese din pădure, transmite Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, în jurul orei 19,00 au ajuns la UPU două femei de 71 şi 46 de ani şi un bărbat de 52 de ani, membri ai aceleiaşi familii, care au fost diagnosticaţi cu intoxicaţie acută cu ciuperci şi sindrom dispeptic, iar puţin după miezul nopţii la spital a ajuns şi vecina acestora, o femeie de 55 de ani, diagnosticată şi cu gastrită acută.

Toţi patru au consumat, miercuri, o mâncare cu ciuperci pe care au declarat că le-au cules din pădure.

Starea de sănătate a acestora este stabilă.

„În prezent, pacienţii sunt în afara oricărui pericol. Din fericire, nu au avut simptomatologie neurologică, iar cea digestivă a dispărut în urma tratamentului administrat. Medicii vor repeta analizele şi, în funcţie de rezultat, vor decide dacă aceştia pot fi externaţi”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al SJU Focşani, Alina Cosma.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *