Patru greșeli frecvente în utilizarea proteinelor / Vei scoate și mai mulți bani din buzunar

Greșeli frecvente la utilizarea proteinelor, Foto: Freepik

Proteinele sunt esențiale pentru sănătatea noastră, ca și în dietele pentru slăbit. Sursele de proteine cele mai ​​sănătoase sunt ouăle, nucile, carnea slabă, peștele, lactatele și anumite cereale. Nu este contraindicată utilizarea proteinelor din surse artificaile (batoane sau pudre proteice), dar putem făsi și surse mai sănătoase, arată Heart.org.

Proteinele sunt o categorie mare de molecule care susțin structura celulară, funcția imunitară, mișcarea, reacțiile chimice, sinteza hormonală și multe altele. Toate sunt formate din blocuri microscopice numite aminoacizi. Nouă dintre acestea sunt esențiale, ceea ce înseamnă că organismul are nevoie de ele, dar nu le poate produce singur, așa că trebuie să le includeți în dietă, arată Healthline.

Nu numai că proteinele sunt esențiale pentru sănătate, dar consumul lor ne dau senzația de sațietate pentru mai mult timp și ajută la menținerea unei greutăți corporale sănătoase.

Doza alimentară recomandată (DZR) pentru proteine ​​este stabilită la minim 0,8 grame de proteine ​​per kilogram de greutate corporală. Aceasta reflectă proteina minimă necesară pentru a satisface nevoile corpului.

Însă foarte mulți dintre noi facem o serie de greșeli, atunci când vine vorba despre utilizarea proteinelor din alimente sănătoase.

Iată care sunt acestea:

Ignorarea proteinelor vegetale

Plantele conțin mai multe decât credem noi! Nu doar nucile și fasolea conțin proteine, ci orez, fulgi de ovăz și legume precum mazărea și broccoli.

Evitarea ouălor

Ouăle pot fi incluse ca parte a unei diete sănătoase pentru inimă. Bucurați-vă de unu-două ouă pe zi ca o sursă de proteină de înaltă calitate.

Lipsa de diversificare în alimentație

Puteți obține proteine ​​din diferite surse, pentru a maximiza nutrienții, cum ar fi omega-3 din fructe de mare și colina din ouă.

Vă bazați doar pe batoane și pudră proteică

Proteinele se găsesc în multe alimente. În plus, batoanele și pulberile sunt adesea mai scumpe decât alimentele integrale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *