Păstrăvul somonat nu este doar o delicatesă culinară. Sperma masculului este secretul tratamentului anti-îmbătrînire a lui Jennifer Aniston și Kim Kardashian

pastrav Colaj foto: G4Food/ Instagram/ Unsplash

Când vorbim despre astfel de tratamente (în general, nu doar în cazul păstrăvului), vorbim despre medicină regenerativă naturală. Potrivit opiniei doctoriței Pérez Sevilla, „explozia acestui tip de medicină se datorează interesului mare al pacienților de a preveni îmbătrânirea printr-o terapie sigură, ale cărei rezultate sunt graduale, naturale și implică mai puține riscuri în comparație cu alte tratamente de medicină estetică”, arată El Mundo.

Cum acționează medicina regenerativă și cât de dezvoltată este

Pacienților, spune ea, „le place să știe că propriul lor organism este cel care realizează procesul de refacere; este un concept similar cu dieta sau exercițiile fizice, care se încadrează în domeniul îngrijirii naturale”.

Cu toate acestea, clarifică ea, „deși avem din ce în ce mai multe resurse pentru a ne restaura celulele, ceea ce este minunat, nu există încă suficiente terapii care să înlocuiască tratamentele tradiționale de medicină estetică – precum toxina botulinică sau umplerea ridurilor –, care rămân singura opțiune pentru a controla anumite semne de îmbătrânire cauzate de forța musculară sau pierderea volumului acesteia. Prin urmare, deși este minunat că această tendință există, trebuie să fim realiști și să recunoaștem că suntem la începutul dezvoltării sale și, pentru moment, ambele tipuri de medicină vor coexista, medicina regenerativă fiind un sprijin pentru cea tradițională”.

Pentru cine este indicată medicina regenerativă?

„Pentru cei care doresc să încetinească deteriorarea și îmbătrânirea pielii și fasciei interne a feței, pentru a pregăti pielea înainte de intervenții chirurgicale și a menține rezultatele după acestea. De asemenea, pentru cei care doresc să își îngrijească fața fără a adăuga volum sau a folosi produse care rămân în organism și pentru regenerarea pielii deteriorate de soare, fumat, stres sau alimentație proastă”.

Ce tratamente există în general pentru regenerarea pielii?

Gema Pérez Sevilla explică începând cu redensificarea: „Constă în injectarea de acid hialuronic liber, ne-reticulat, în concentrație ridicată (nevolumizator) și agenți antioxidanți, aminoacizi, minerale și vitamine, toate acestea prezente în piele și formulate pentru regenerarea acesteia, inversând efectele îmbătrânirii cronologice și solare”.

Plasma bogată în factori de creștere este „un tratament natural care utilizează factorii de creștere prezenți în sângele pacientului pentru a stimula regenerarea țesutului. Se efectuează prin extragerea unei mici cantități de sânge de la pacient, care este apoi supusă centrifugării pentru a separa plasma bogată în plachete și factori de creștere, care este aplicată prin injecție. Îmbunătățește microcirculația și producția de substanțe extracelulare, regenerând dermul”.

Radiofrecvența cu electrostimulare: „se aplică căldură cu un sistem termic multipolar care generează activarea musculaturii faciale profunde, stimulează producția de colagen și favorizează drenajul limfatic și oxigenarea musculară. Acționează pe față atât superficial, cât și profund, întinerind structura dermului și tonificând mușchii, oferind pielii tensiune, luminozitate și fermitate”.

Radiofrecvența fracționată „se aplică prin microace intradermice, contractând straturile profunde ale pielii și retrăgându-le în timp ce stimulează producerea de substanțe care oferă mai multă fermitate, elasticitate și reducerea ridurilor. Aplicarea cu microace permite ca energia să fie livrată în profunzime și cu intensitatea potrivită pentru fiecare tip de țesut, într-un mod personalizat”.

Cu laserul CO2 Light Peel, „pielea este tratată în parametri neablativi (adică fără a se coji și fără a se înnegri în urma tratamentului), pentru a obține o microînnoire a epidermei cu regenerare cutanată și o stimulare a colagenului profund din derm. Îmbunătățește calitatea pielii, oferă elasticitate și reduce flaciditatea”.

Laserul ND-YAg și QSwitched se bazează pe „aplicarea unui sistem de lumină laser care interacționează cu pielea pentru a provoca o încălzire care favorizează regenerarea colagenului și eliminarea toxinelor din straturile cutanate profunde, îngroșând dermul și oferindu-i textură”.

Tratamentul neinvaziv și nedureros HIFU (ultrasunete focalizate de mare intensitate) „lucrează aplicând un fascicul de ultrasunete de înaltă frecvență care acționează asupra straturilor mai profunde ale pielii. Stimulează producția de colagen și elastină, favorizând fermitatea, textura și elasticitatea. Redefinește ovalul facial și reduce liniile fine”.

Care este tratamentul extras din păstrăv?

Între toate aceste tehnici, Pérez Sevilla se concentrează asupra polinucleotidelor, pentru care laboratorul Croma este pionier. Acestea sunt componente ale ADN-ului foarte purificate, extrase din gonadele păstrăvului curcubeu sau somonat, printr-un proces foarte strict, aprobat de MDR (noua reglementare europeană care garantează standardele de calitate, siguranță și eficacitate ale produselor). Injectate în piele, ele au capacitatea de a crește viabilitatea și numărul fibroblastelor, care sunt celulele responsabile pentru sinteza colagenului, elastinei și acidului hialuronic. Sunt antiinflamatorii și antioxidanți, având totodată un efect hidratant și restabilind echilibrul melanocitelor (celulele responsabile de pigmentul pielii).

Divele de la Hollywood folosesc acest tratament

Considerate unul dintre secretele de frumusețe ale lui Jennifer Aniston și Kim Kardashian, după cum au mărturisit chiar ele, polinucleotidele, continuă doctorița Pérez Sevilla, „îmbunătățesc calitatea pielii și micile riduri, în special cele mai fine și superficiale. De obicei, se fac trei sesiuni pe an, deși tratamentele depind de gradul de deteriorare a pielii pe care dorim să-l tratăm și trebuie personalizate. Acestea vin în seringi preumplute de 2 ml și sunt injectate cu tehnici similare mezoterapiei, folosind ace extrem de fine, aproape fără a provoca disconfort”, încheie specialista.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *