Pastele de vineri seara/ Rețetele Juanitei: Tagliatelle cu ciuperci de pădure și sos de smântână. Gusturi de toamnă

paste Foto G4Food

Pentru o seară de vineri, de toamnă, ce merge mai bine cu paste decât un produs de sezon. Ciuperci de pădure, nu știu să va spun exact cum se numesc, dar când le-am luat aveau așchii de pin pe ele, erau super proaspete. Evident, se poate folosi orice fel de ciuperci, de care găsiți și vă plac.

paste
Foto: G4Food

Ingrediente

O caserolă de ciuperci proaspete

150 de gr de smântână de gătit

Paste (eu am pus tagliatelle prospete cu ou, 250 de gr)

O linguriță de pastă de trufe (opțional)

2-3 linguri ulei de măsline extravirgin

60 de gr parmezan ras

Sare, piper.

Preparare paste

Punem o oală cu apă și sare la fiert. Când e gata aruncăm pastele acolo și le fierbem cu 2 min mai puțin decât scrie pe pachet.

Între timp, spălăm bine ciupercile, eu le-am spălat în 2-3 ape și le-am pus pe un șervet la scurs. Le-am tăiat fâșii, am încălzit uleiul în tigaie, am călit ciupercile câteva minute până s-au înmuiat puțin.

paste
Foto: G4Food

Într-o tigaie mare am scos pastele, am adăugat ciupercile, smântâna, pasta de trufe și le-am lăsat la foc mediu, amestecând, încă 2 miuute.

paste
Foto: G4Food

La final am pus parmezanul și am stins focul. Am mai amestecat o dată și am măcinat piper proaspăt deasupra.

Poftă bună!

În privința ciupercilor nu uitați, că oricât de bine v-ați pricepe, nu ar trebui să le culegeți din pădure sau să le cumpărați de pe marginea drumului. Ciupercile se achiziționează doar din magazine.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *