Clătitele clasice sau cele americane de tip pancakes sunt întotdeauna o idee bună dimineața, chiar și vara. Mai ales dacă reușim să le facem de seara și să le mâncăm dimineața. Și sunt și extrem de ușor de făcut. E suficient cu un blender sau cu un mixer vertical cu care să amestecăm toate ingredientele cât mai omogen. De ce cu mazăre? Dincolo de gustul dulceag și culoarea, indubitabil, interesantă, contribuie și la conținutul proteic al clătitelor.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Ingrediente pentru 10 pancakes cu mazăre și iaurt
-
1 ou
-
150 g făină tip 00
-
30 g parmezan ras sau cașcaval, ca variantă
-
1 linguriță de praf de copt pentru tarte sărate
-
120 g iaurt neîndulcit
-
250 g mazăre congelată
-
sare, piper, ulei
Procedeu
Transferăm în blender oul, făina, parmezanul, iaurtul și praful de copt. Pornim blenderul și îl lăsăm să omogenizeze bine timp de câteva minute întreaga compoziție.
Adăugăm mazărea decongelată și pornim din nou blenderul, asigurându-ne că se mixează totul cât mai uniform.
Cu ajutorul unui polonic, turnăm câte puțină compoziție într-o tigaie încălzită și unsă cu puțin ulei. Învârtind de tigaie le dăm forma rotundă de pancakes, nu mai groase de 1 cm. Le lăsăm să se coacă la foc mic preț de circa 1 minut pe fiecare parte. Când încep să apară bule la suprafață, le întoarcem și le lăsăm să se rumenească și pe cealaltă parte.
Continuăm așa până terminăm toată compoziția. Le putem servi simple sau cu unse cu cremă de brânză, salată de vinere sau sos guacamole. Pot fi ideale și ca gustare sau parte a unui prânz la pachet.
Citește și:
Pancakes din dovlecei, în loc de dovlecei pané
Pancakes din cartof dulce, tradiționale în Lousiana, Statele Unite