Ovăz decorticat, merge și dimineața dar cel mai bine la prânz și cină. Cum se prepară și cu ce îl putem combina pentru o masă completă

fel unic ovaz boabe foto:cucina-naturale.it

Dacă dimineața sunt preferibili fulgii sau ovăzul mărunțit dar e greu de asociat mental acest tip de consitență cu prânzul sau cina, există o altă soluție: ovăzul boabe, decorticat. Asemănător cu orezul.

Iată cum putem foarte ușor alcătui un meniu de prânz sau seară din boabe de ovăz, alăturând alte alimente într-un fel unic echilibrat și complet.

De exemplu, putem beneficia de combinația ou și avocado recomandată de regulă dimineata. Avem, practic, carbohidrați, grăsimi sănătoate, proteine. Putem adăuga ceva în plus care să diferențieze meniul de cel pentru micul dejun? Cele mai simple soluție: ton din conservă sau năut crocant.

Dacă alegem ton, cu un bun nivel de grăsimi, adăugăm mai puțin avocado în farfurie. În cazul în care preferăm năut, însă, reducem puțin cantiteatea de ovăz.

Iată o propunere echilibrată a reviste italiene Cucina naturale pentru prânz sau cină din ovăz decorticat fiert, năut crocant, ouă și avocado. Fără lactoză, fără gluten, un fel vegetarian ideal.

Ingrediente pentru 4 persoane

400 g năut fiert din conservă

300 g ovăz decorticat boabe

4 ouă fierte

1 avocado

1 ceapă verde

1 cățel de usturoi

1 lămâie

pătrunjel verde

300 ml supă limpede/apă

ulei, sare, piper

Cum se fierbe ovăzul decorticat

Boabele de ovăz decorticat se fierb în apă cu sare exact ca pastele: ce încălzește apa până la punctul de fierbere, se adaugă sare, apoi boabele. Se fierb circa 20 de minute, până se înmoaie, fără însă să se dezintegreze.

Putem urma fără probleme indicațiile de pe ambalaj, dar puțină atenție în plus nu strică. Precum în cazul orezului, proprietățile nutriționale se conservă mai bine dacă limităm fierberea la strictul necesar – adică până boabele se înmoaie suficient.

În paralel, fierbem și ouăle.

Într-o tigaie separată, preparăm năutul crocant din cel deja prefiert, din conservă.

În acest timp, ceapa și uleiul se toată foarte mărunt sau, ideal, se pisează. Li se adaugă puțină sare, piper, eventual alte condimente după preferințe.

Când boabele de ovăz sunt fierte, se amestecă împreună cu acest mix aromatic, completând cu puțin ulei și suc de lămâie.

Împărțim cantitatea de ovăz în 4, la fel și năutul, și servim pe 4 farfurii separat cu câte un ou pe fiecare și felii de avocado, cu pătrunjel verde și stropit cu suc de lămâie – pentru a împiedica oxidarea rapidă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *