Curățăm rapid usturoiul, iar dacă vrem să i se simtă mai puțin mirosul îi scoatem embrionul, partea mai închisă la culoare din interior. Îl tocăm foarte fin și îl amestecăm cu frunze de pătrunjel tocate și ele tot foarte fin.
Alăturat, prăjim pesmetul într-o tigaie la foc mic, amestecând în el, să nu se ardă. E nevoie să obținem un pesmet crocant, auriu, care să reprezinte o textură diferită peste ouă, la final.
Acum combinăm pesmetul cu brânza pecorino rasă, paprika iute, un praf de piper, usturoiul și pătrunjelul preparat la început.
Încălzim acum puțin ulei într-o tigaie antiaderentă mare, la foc mic, și îl distribuim uniform. Când este cald suficient, spargem ouăle cu grijă pentru a nu strica gălbenușul. Acoperim tigaia cu un capac și gătim timp de circa minute, până când albușul este complet gătit, iar gălbenușul, cremos încă.
Acum presărăm amestecul pregătit anterior peste ouă, adăugăm din nou capacul și mai lăsăm așa un minut, cu focul stins.
Sunt gata de servit, cu o felie de pâine de calitate alături, eventual prăjită.