Plecat la sfârșitul anilor ’90 din București, Dragoș Badea și-a găsit drumul în bucătăriile restaurantelor barceloneze. Acum are propriul său restaurant, de succes, dar n-a fost ușor să ajungă până aici.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
În restaurant gătește pentru catalani. Dar acasă? „Mâncăm foarte românește. Punem oala de ciorbă pe foc când afară sunt 40 de grade și transpirăm românește, cu ciorbiță, ardei iute și borș.”
Mămăliga – MBS clasic sau reinterpretată în crochete? „În niciun caz, mămăliga trebuie respectată așa cum e”, spune el cu fermitate. Facem un MBS cinstit.
Proiectul De la Sarmale la Tapas este susținut de Ambasada Regatului Spaniei în România
Ce ne-a declarat Dragoș despre alegerile culinare ale familiei sale
DB – (Acasă) nu gătesc, punct. Dar de mâncat, mâncăm foarte românește. În casă mâncăm foarte românește. Deci la noi când avem 40° afară, punem aerul condiționat la 17° și punem oala de ciorbă pe masă și transpirăm românește cu ardei iute și …
IC – Borș și leuștean găsești?
DB – Sigur că da. Sigur că da. Avem magazine românești. Mulțumim lui Dumnezeu. Foarte aproape de casă.
IC – Mămăliga cum ai face-o? În farfurie, cu brânză și smântână, sau reinterpretată sub formă de crochetă catalană, spaniolă?
DB – Mă rog, nu m-aș duce așa de departe. Eu cred că trebuie respectată mămăliga noastră, așa simplă cum e, trebuie respectată așa cum e.
IC – Deci un MBS cinstit …
DB – Exact cinstit, crochete spaniole catalane, nu, nu prea sunt de acord cu cu amestecurile. Au logica lor, nu.
Interviul a fost transcris cu VatisTech.
Montaj video: Sergiu Ioana.
Citește interviul complet aici.
Citește și
Ce rămâne românesc într-un borș făcut în Valencia? G4Food lansează rubrica „De la Sarmale la Tapas”