O universitate a dezvoltat un dispozitiv de prindere robotizat, ieftin, pentru recoltarea automată a merelor / SUA se confruntă cu o criză gravă de lucrători în livezi

robot, mere, washington, recoltare Sursa foto: WSU

Un dispozitiv de prindere robotizat dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Washington (WSU) este capabil să prindă cu grijă majoritatea merelor dintr-un copac fără a deteriora fructele, potrivit unui articol publicat pe site-ul instituției.

Dispozitivul face parte dintr-un sistem care, speră cercetătorii, va putea într-o zi să se ocupe de culesul fructelor și de alte sarcini agricole pentru fermierii din Washington, care se confruntă cu o criză a forței de muncă.

„Sperăm că putem ajuta o mulțime de oameni cu acest proiect”, a declarat Chris Ninatanta, doctorand în cadrul Școlii de Inginerie Mecanică și a Materialelor de la WSU și principalul autor al lucrării. „Lipsa forței de muncă în Washington poate fi foarte dăunătoare pentru livezi”, a adăugat el.

Cântărind aproximativ 700 de grame, dispozitivul de prindere folosește trei cabluri pentru a mișca „degete” realizate din plastic dur, cu vârfuri de cauciuc siliconic imprimate 3D. Degetele trebuie să fie suficient de delicate pentru a nu deteriora merele, dar suficient de puternice pentru a smulge mărul din pom.

Cu un cost de producție de aproximativ 30 de dolari, dispozitivul a reușit să prindă cu succes peste 87,5% din merele dintr-o livadă fără a le deteriora.

Statul Washington este lider la nivel național în ceea ce privește producția de mere, iar în 2022 industria a contribuit cu peste două miliarde de dolari la produsul intern brut al SUA.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Pe tot cuprinsul statului Washington, fermele angajează de la câteva zeci la sute de lucrători în fiecare an pentru operațiunile din livezi, inclusiv pentru tăiere, rărire a florilor și recoltare a fructelor. Cu toate acestea, din cauza îmbătrânirii populației și a scăderii numărului de lucrători agricoli migranți, fermierii au întâmpinat dificultăți în a-și satisface nevoile de lucrători în timpul sezonului de recoltare.

În ultimii ani, cercetătorii au început să dezvolte sisteme robotizate de recoltare a merelor, dar multe sisteme sunt prea costisitoare și complexe pentru a fi utilizate în livezi.

Citește și Mini tractor electric autonom de doar 50 kg, oferit de o companie din Noua Zeelandă / Are o autonomie de 12 ore și poate fi monitorizat de pe smartphone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *