Cuburi de pepene cu ciocolată, nu-i așa că sună bine? Cauți idei de gustări sau deseturi de vară? Retailerul britanic Tesco propune o idee inedită, pe cât de simplă pe atât de ingenioasă, folosind miez de pepene roșu: cuburi congelate de pepene trecute pe jumătate prin ciocolată neagră, presărate cu fistic și lăsate la întărit.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 21-27 iulie
Poți să le pregătești din timp și să le ții la congelator pentru momentele în care ai nevoie rapid de un desert răcoritor sau de o gustare ușoară. Este un preparat complet vegan, fără lactoză și fără gluten.
Ingrediente pentru 8 porții de cuburi de pepene cu ciocolată
-
1,5 kg miez de pepene roșu, curățat de coajă și tăiat cuburi
-
350 g ciocolată neagră
-
100 g fistic, mărunțit cât mai fin
Procedeu
-
Așează cuburile de pepene într-un singur strat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt antiaderentă și congelează-le timp de 3–4 ore, până când sunt aproape complet înghețate.
-
Topește ciocolata într-un bol termorezistent așezat peste un vas cu apă care fierbe ușor, sau în cuptorul cu microunde în reprize scurte.
-
Pune fisticul tocat într-un bol întins sau o farfurie.
-
Înfige un cub de pepene într-o furculiță și acoperă-l parțial cu ciocolată. Tăvălește-l imediat prin fistic, apoi pune-l înapoi pe hârtia de copt, cu partea cu ciocolată în sus. Repetă cu restul cuburilor.
-
Se pot păstra la congelator până la 1 săptămână. Se servesc după ce se lasă câteva minute la temperatura camerei.
Citește și alte idei dulci cu pepene:
Înghețată de pepene în două versiuni
„Pizza” de pepene, desert sănătos pentru copii