Compania din SUA care a dezvoltat prima fermă verticală de căpșuni va utiliza tehnologia AI / Aceasta va produce peste 2 milioane de kilograme de căpșuni, anual

Alimente cu indice glicemic scăzut. Foto: Pixabay

În Virginia, o companie a deschis prima fermă verticală de căpșuni din lume, care utilizează tehnologia AI, pentru a îmbunătăți producția și a sprijini metodele de cultivare tradiționale. Această fermă inovatoare combină tehnologia modernă cu procesele naturale, permițând cultivarea căpșunilor într-un mediu controlat, ceea ce ajută la maximizarea recoltelor și la minimalizarea risipei de apă.

Fermierii folosesc AI pentru a monitoriza condițiile de mediu și a ajusta parametrii de creștere, cum ar fi lumina, umiditatea și nutrienții, pentru a optimiza sănătatea plantelor. Această abordare nu doar că sprijină fermierii să obțină recolte mai bune, dar contribuie și la sustenabilitate, reducând impactul asupra mediului.

Plenty, o companie din Richmond, a dezvoltat o fermă verticală inovatoare de căpșuni, care folosește inteligența artificială pentru a adapta mediul fiecărei camere de cultivare la nevoile în continuă schimbare ale plantelor. Această fermă analizează zilnic peste 10 milioane de puncte de date, ceea ce le permite să optimizeze condițiile de creștere pentru plante, potrivit goodnewsnetwork.org

Conform celor de la Plenty, această metodă reduce utilizarea terenului cu 97% și consumul de apă cu până la 90% comparativ cu agricultura tradițională.

În plus, metoda de polenizare patentată, care folosește un curent de aer controlat pentru a poleniza florile de căpșun, este considerată mai eficientă decât utilizarea albinelor.

Compania spune că fermele lor sunt cele mai avansate tehnologic din lume și că elimină “imprevizibilitatea naturii”, aspect esențial într-un climat tot mai instabil.

Noua fermă interioară este proiectată să producă peste 2 milioane de kg de căpșuni anual, ocupând mai puțin de 40,000 de metri pătrați, prin cultivarea pe structuri verticale care au o înălțime de aproximativ 9,14 metri.

„Creșterea pe turnuri verticale permite livrarea uniformă a nutrienților”

Compania va cultiva exclusiv căpșuni marca Driscoll – prima recoltă a parteneriatului urmând să fie disponibilă în magazine la începutul anului 2025.

„În timp ce majoritatea fermelor verticale sunt limitate la salată verde, Plenty și-a petrecut ultimul deceniu proiectând un sistem de creștere modular, suficient de flexibil pentru a susține o mare varietate de culturi, inclusiv căpșuni”, a precizat compania, într-un comunicat.

„Creșterea pe turnuri verticale permite livrarea uniformă a nutrienților, un flux de aer superior și o iluminare mai intensă, oferind un randament sporit cu o calitate constantă.”

„Această fermă este un model pentru impactul pozitiv pe care îl poate avea agricultura independentă de climă și dovada că agricultura verticală poate oferi diversitatea culturilor, producția la scară și locală necesare pentru a asigura viitorul sistemului alimentar global”, a declarat Arama Kukutai, CEO Plenty.

„Ferma Plenty Richmond este punctul culminant a 200 de studii de cercetare din ultimii șase ani pentru a perfecționa cultivarea căpșunilor cu aromă constantă de sezon de vârf în interior pe tot parcursul anului”, a adăugat sursa citată.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *