O combinație perfectă de semințe pentru a-ți începe ziua cu un ceai digestiv, antioxidant și antiinflamator

Ioana Costescu 27 iunie 0 comentarii 5444 vizualizări
ceai, seminte, fenicul, marar, chimen, antiinflamator, antioxidant, digestiv, constipatie Sursa foto: Pexels

Cum vara a venit și odată cu ea și căldura excesivă, nu de puține ori te trezești cu mâinile și picioarele umflate sau balonat după o masă mai consistentă. Corpul se simte inflamat și creierul obosit.

Un ceai rece, dacă îl prepari din plantele potrivite, nu este numai răcoritor, ci și benefic pentru sănătate. Rețeta acestui ceai de semințe o am de la o specialistă în masaj terapeutic. Prin natura activității,  în fiecare zi, o grămadă de oameni îi trec pragul. Și atunci în fiecare dimineață pregătește o oală din acest ceai și îl oferă pacienților.

Vorbim de o combinație între semințe de chimen, fenicul și mărar. Într-o carafă de apă fiartă se pun o lingură de semințe din fiecare plantă și se lasă la infuzat 5-8 minute. Se strecoară, se lasă la răcit. Se poate bea rece sau cald, preferabil cu o felie, două de lămâie și fără zahăr. Dacă nu-l poți bea fără zahăr, pune-i puțină miere. Gustul este proaspăt, aromat, mie în pare că are miros de câmp care a stat sub soare.

Care sunt beneficiile acestui ceai

Chimenul ajută digestia, sistemul imunitar și sistemul cardiovascular. Conține compuși activi numiți flavonoizi care au efect antioxidant în organism și reduc radicalii liberi, ajutând la prevenirea bolilor precum cancerul si afectiunile cardiovasculare. De asemenea, chimenul este o sursa buna de vitamina A, calciu si fier.

Mărarul îmbunătățește digestia și reducere spasmele care apar la nivelul tractului digestiv. Este tonic digestiv, stomahic, carminativ, antispastic, diuretic.

Feniculul contribuie la reducerea simptomelor cauzate de probleme digestive, cum ar fi constipația și flatulența. Are un efect relaxant asupra sistemului digestiv si ajuta la ameliorarea disconfortului abdominal. Este recunoscut pentru efectele sale antiinflamatorii și antioxidante. poate inhiba producerea mediatorilor pro-inflamatori și poate ameliora simptomele asociate cu artrita reumatoidă, diabetul zaharat și sindromul metabolic. Este utilizat și în combaterea constipației.

Citește și  https://g4food.ro/cele-mai-bune-10-ceaiuri-pentru-sanatatea-ta/ pentru mai multe ceaiuri cu proprietăți benefice pentru sănătate.

 

 

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *