Funcționează într-adevar ceaiurile în lupta cu constipația? Cele mai eficiente nouă plante pe care le poți utiliza

ceai impotriva constipatiei, ceai combatere constipatie, ceai, constipatie, fenicul, menta, senna, hibiscus, nalba, lemn dulce, ghimbir, musetelmusetel Sursa foto: Pexels/Pixabay

Unele ceaiuri pot combate constipația susține periodicul ElMundo. Ingredientele de origine naturală prezente în plante contribuie la funcționarea normală a intestinului. Trebuie să le folosești pe cele care au proprietăți laxative și digestive sau cu efect depurativ, precum cele enumerate mai jos. Este indicată consumarea acestor infuzii pentru constipație a înainte de culcare, deoarece de obicei își fac efectul în 8-12 ore. De asemenea, nu trebuie să se abuzeze de ele, deoarece corpul s-ar putea obișnui cu beneficiile, făcând astfel intestinul leneș.

Îmbunătățește simptomele constipației cu mușețel
Un studiu publicat în revista de chimie medicinală Der Pharma Chemica, realizat cu pacienți cu sindromul intestinului iritabil, a demonstrat eficacitatea mușețelului în ameliorarea simptomelor constipației. Această infuzie populară este cunoscută pentru proprietățile sale calmante, care relaxează mușchii din zona stomacului și facilitează digestia.

Infuzia de ghimbir purifică sistemul digestiv
Rădăcina de ghimbir are multe utilizări medicinale și aduce multiple beneficii. Printre altele, purifică sistemul digestiv și funcționează împotriva problemelor intestinale. Această plantă, sub formă de infuzie, poate reduce crampele și balonarea abdomenului, simptomele constipației, poate ameliora grețurile și ușura digestia.

Vezi detalii

De ce poți folosi feniculul pentru a evita constipația?
Infuzia de fenicul este și ea benefică pentru reglarea tranzitului intestinal. Conținutul de fibre dietetice din această plantă contribuie la diminuarea aportului caloric și la tratarea constipației. Este un produs care reduce disconfortul stomacal, ameliorează digestia dificilă și elimină gazele.

Nalba combate constipația și durerile de stomac
Nalba este o floare care poate fi consumată sub formă de infuzie. Băutură ajută la combaterea retenției de lichide și are un efect laxativ ușor, fiind ideală pentru diminuarea simptomelor constipației și ameliorarea durerilor de stomac.

Frunzele de senna au efect laxativ și funcționează împotriva constipației
Infuzia cu frunze de senna este foarte utilă împotriva constipației. Această plantă de uz farmaceutic și des folosită în medicina tradițională conține substanțe cu efect laxativ. Acestea stimulează pereții musculari ai intestinului, facilitând mișcarea și eliminarea materiilor fecale. Este important ca acest produs să folosit doar pentru a ameliora constipația ocazională și să nu fi consumat mai mult de șapte zile consecutiv. Citește și

Menta este, de asemenea, utilă pentru problemele intestinale
Menta este o plantă aromatică ce are multe proprietăți medicinale. Are un efect antispasmic, fiind utilizată pentru indigestii, constipație și alte probleme intestinale. Funcționează și ca un laxativ ușor, reduce inflamația și durerea provocată de balonarea stomacului.

Încearcă infuzia de lemn dulce pentru a ameliora constipația
Rădăcina de lemn dulce a fost folosită tradițional pentru a asigura o digestie bună și pentru a evita problemele intestinale. Acest produs cu proprietăți antiinflamatorii poate fi consumat sub formă de infuzie. Reduce gazele, contribuie la protejarea pereților stomacului, diminuează și previne constipația.

Florile de hibiscus sunt o altă alternativă pentru a ameliora problemele digestive
Florile de hibiscus au proprietăți digestive, sunt diuretice și au efecte antioxidante. Pot fi consumate sub formă de infuzie dacă suferi de constipație, deoarece ajută la menținerea unui tranzit intestinal regulat, facilitează digestia și ameliorează problemele aparatului digestiv.

Curcuma este un remediu natural împotriva indigestiei și constipației
Curcuma este un condiment foarte utilizat în sud-estul Asiei și care a devenit popular și în țările occidentale. Se extrage din planta cu același nume, a cărei rădăcină este asemănătoare cu ghimbirul și poate fi consumată sub formă de infuzie. Are un efect calmant care ajută la combaterea indigestiei, constipației și sindromului colonului iritabil.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *