Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 16 – 22 septembrie

meniu saptamanal Foto: G4Food

Cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie? Soluția este să-ți pregătești mâncarea pe câteva zile sau pentru întreaga săptămână. Este ceea ce se numește batch cooking.

Dar pe lângă acest tip de organizare ai nevoie și de o planificare a meniului săptămânal. Te va ajuta și la întocmirea listei de cumpărături și la buna gestionare a timpului (și nervilor) tăi și vei economisi și niște bani.

Mai jos aveți meniul pe care vi-l propunem pentru săptămâna 16 – 22 septembrie.

Fiecare prânz și cină îl puteți completa cu o porție de fructe de sezon: struguri, mere, pere, prune. Pentru un desert ușor de făcut (în zilele de weekend) alegeți papanași fierți sau un compot de fructe.

Dacă simțiți nevoia unei gustări pe parcursul zilei, există opțiuni sănătoase precum o mână de nuci, alune, migdale sau fistic, câteva măsline, bastonașe de morcov cu puțin hummus, o bucățică de brânză.

meniu saptamanal
Foto: G4Food

Lista mea de cumpărături

  • Fructe de sezon: struguri, smochine, mere, pere, piersici, prune.
  • Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, semințe.
  • Legume proaspete: salată verde, castraveți, mărar, pătrunjel, roșii, avocado, morcovi, rădăcină de țelină, păstârnac, ardei, ridichi, dovlecei, vinete, broccoli, conopidă, dovleac, ciuperci, praz.
  • Lămâi
  • Cartofi, cartofi dulci
  • Legume conservate: bulion roșii, linte, roșii uscate
  • Ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui
  • Pulpe de pui, carne tocată de vită, mușchiuleț de porc, ficăței
  • Pește/creveți
  • Lapte/lapte vegetal, iaurt grecesc, brânză de vaci, unt, pecorino, feta sau telemea
  • Bacon, afumătură
  • Pâine toast, fulgi de ovăz, făină integrală
  • Paste, aluat de foitaj
  • Ouă
  • Măsline
  • Condimente, sare, piper

Rețetele le găsiți pe site-ul G4Food.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *