Micul dejun antiinflamator nr. 1, potrivit dieteticienilor / Este bogat în fibre și antioxidanți, sărac în zahăr și conține grăsimi sănătoase

o femeie ia micul dejun

Un mic dejun sănătos și echilibrat este o modalitate excelentă de a stimula energia și de a vă încarca cu substanțe nutritive care ajută la combaterea inflamației. Inflamația, mecanismul de apărare al organismului, este crucială pe termen scurt, dar inflamația cronică poate duce la probleme grave de sănătate precum cancerul, bolile de inimă și diabetul. Prin urmare, începerea zilei cu o masă antiinflamatoare este o alegere inteligentă pentru sănătate, relatează EatingWell.

Dieteticienii Miranda Galati și Katharine Rosenthal explică faptul că alimentele antiinflamatorii sunt minim procesate și bogate în fibre, antioxidanți și grăsimi sănătoase. Cu toate acestea, alimentele tradiționale pentru micul dejun pot promova adesea inflamația, în special cele bogate în zahăr și grăsimi saturate. Galati subliniază că, deși micul dejun singur nu poate combate inflamația cronică, este un loc bun pentru a începe construirea unor obiceiuri alimentare sănătoase.

Elementele cheie ale unui mic dejun antiinflamator includ fibre, antioxidanți și niveluri scăzute de zahăr adăugat și grăsimi saturate. Fibrele susțin sănătatea intestinală și sunt legate de reducerea riscurilor de boli cronice. Alimentele bogate în antioxidanți, precum fructele, cerealele integrale și nucile, combat, de asemenea, inflamația. Reducerea zahărului și optarea pentru grăsimi nesaturate care se găsesc în alimente precum avocado, nuci și pește gras este la fel de importantă.

Principala recomandare a lui Galati pentru micul dejun este: fulgii de ovăz cu fructe și nuci – un mic dejun bogat în nutrienți, personalizabil, bogat în fibre și antioxidanți, sărac în zahăr și care conține grăsimi sănătoase. Această opțiune versatilă poate fi îmbunătățită cu proteine suplimentare din lapte sau unt de nuci, oferind sațietate de durată.

Alte sfaturi pentru reducerea inflamației includ menținerea unei diete echilibrate, eliminarea alimentelor procesate și gestionarea stresului prin obiceiuri de viață sănătoase. Începerea zilei cu un mic dejun nutritiv este doar un pas spre reducerea inflamației cronice și promovarea sănătății generale.

Sursa foto: Citalliance | Dreamstime.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *