Mic dejun bogat în probiotice, pentru o digestie sănătoasă / Consistent și ușor de preparat, îți va da energie pentru toată ziua

Angela Sabău 10 iunie 0 comentarii 2114 vizualizări
Rețetă pentru un mic dejun cu probiotice FOTO: Maria Siriano via Thekitchn.com

Acest mic dejun îți oferă o doză de probiotice din iaurtul grecesc și varza murată, în timp ce ceapa verde și avocado sunt surse bune de prebiotice. Rețeta recomandă varză roșie murată, dar orice tip de varză murată sau kimchi poate fi folosit aici, arată thekitchn.com.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Ingrediente

  • 1 cană quinoa
  • 1 3/4 căni apă
  • Sare
  • 1 avocado mediu
  • 2 cepe verzi medii
  • 2 linguri ulei de măsline, împărțite
  • 4 căni pline cu spanac baby (aproximativ 120 g)
  • 4 ouă mari
  • 1 cană varză roșie murată sau sfeclă
  • 1 cană iaurt grecesc simplu
  • 4 lingurițe semințe de cânepă

Instrucțiuni

Clătește 1 cană de quinoa, apoi pune-o într-o cratiță medie. Adaugă 1 3/4 căni de apă și un praf generos de sare și pune la fiert. Redu focul la mic și lasă să fiarbă descoperit până când quinoa este fragedă, aproximativ 10-12 minute. Ia de pe foc, acoperă și lasă să stea la abur 5 minute. Între timp, taie felii subțiri avocado și ceapa verde.

Încălzește 1 1/2 lingurițe din uleiul de măsline într-o tigaie mare antiaderentă, la foc mediu, până începe să sclipescă. Adaugă 4 căni pline de spanac baby și gătește, amestecând des, până se înmoaie, 1-2 minute. Împarte spanacul în 4 boluri și curăță tigaia.

Încălzește restul de 1 1/2 linguri ulei în tigaie, tot la foc mediu, până începe să sclipescă. Adaugă cele 4 ouă și condimentează fiecare cu un praf de sare. Gătește până când marginile ouălor sunt crocante și albușul este fix, aproximativ 2 minute.

Împarte quinoa în boluri și pune deasupra câte un ou prăjit. Adaugă în fiecare bol câte 1 cană de varză murată, feliile de avocado și ceapa verde, 1 cană iaurt grecesc și 4 lingurițe semințe de cânepă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *