Argint pentru România, iar Chef Alin Vădean & Chef Andrei Miron vor reprezenta Europa Centrală la competiția din 2026 din Țara Galilor, a anunțat duminică, pe pagina sa de Facebook, Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism – România.
Actuala asociatie ANBCT s-a înfiinţat în anul 1971 la iniţiativa marilor bucătari şi cofetari. Participarea României la Olimpiada Culinară a început un an mai târziu.
În 2025, pe 16-18 februarie, Chef Alin Vădean & Chef Andrei Miron au reprezentat România la Rimini, Italia la Global Chef Challenge – Semifinalele Regionale Europene și vor merge și în finala din Țara Galilor.
Pentru Finala Global Chef Challenge 2025, 40 de echipe vor concura la ICC Wales în Newport, Țara Galilor, în cadrul a 4 categorii:
- Global Chefs Challenge
- Global Pastry Chefs Challenge
- Global Vegan Chefs Challenge
- Global Young Chefs Challenge
Țara gazdă a Congresului Worldchefs și a Finalei Global Chefs Challenge beneficiază întotdeauna de un loc „wild card” pentru echipa sa în fiecare dintre cele 4 categorii, calificându-se direct, fără a fi nevoie să participe la competiții naționale sau semifinale.
Restul echipelor trebuie să avanseze prin runde naționale de calificare, urmate de Semifinalele Regionale. Cei 7 câștigători regionali se alătură finaliștilor IKA/Culinary Olympics 2024, deja calificați, pentru a concura pe scena mondială în Finala Global Chef Challenge.