Latte matcha rece, băutura verii fierbinți. E nevoie de doar câteva minute ca să prepari această băutură sănătoasă și reconfortantă

latte-matcha-rece-o-bautura-reconfortanta-si-sanatoasa-pentru-vara-rapid-de-preparat foto: freepik.com

Tentante pahare de latte matcha rece au invadat în ultimele zile rețelele sociale. Dacă te atrage ideea să îl pregătești cu propriile mâini acasă – nu e niciodată prea târziu sau prea mult pentru ca cineva să te invidieze pentru aptitudinile remarcabile în bucătărie – iată pașii simpli de urmat. Se înlocuiește cafeau cu pulbere matcha, păstrând ca bază laptele.

Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 7-13 iulie

Ingrediente pentru 2 porții de latte matcha

  • 2 lingurițe de matcha de calitate

  • 120 ml apă caldă, nu fierbinte

  • 400 ml lapte la alegere: lapte de ovăz, lapte de migdale, lapte integral de vacă sau degresat

  • 3-4 lingurițe de sirop de agave, miere sau sirop de arțar

  • cuburi de gheață

  • frunze de mentă proaspătă

  • coajă de lime sau de lămâie

Procedeu

  1. Cerne lingurița de matcha într-un bol sau într-o cană. Acest pas previne formarea cocoloașelor.

  2. Toarnă apa caldă peste pulberea de matcha cernută.

  3. Cu ajutorul unui chasen (tel de bambus) sau al unui mini tel electric, bate energic matcha până când se formează o spumă ușoară și amestecul devine omogen și neted.

  4. Adaugă siropul de agave (sau alt îndulcitor ales) în matcha preparată și amestecă bine.

  5. Umple un pahar înalt cu multă gheață.

  6. Toarnă laptele pe care îl preferi peste gheață.

  7. Toarnă încet matcha peste laptele cu gheață: stratul verde intens se amestecă treptat cu albul laptelui, creând un efect marmorat spectaculos.

  8. Decorează cu câteva frunze de mentă proaspătă și o coajă subțire de lime sau lămâie – pentru un plus de aromă și estetică.

Sugestii pentru un plus de prospețime

  • Fructe: încearcă să adaugi câteva felii subțiri de căpșune sau piersici pe fundul paharului, înainte de gheață – pentru o notă fructată.

  • Variantă efervescentă: pentru o versiune mai ușoară și răcoritoare, înlocuiește o parte din lapte cu apă tonică sau apă minerală carbogazoasă.

  • Latte matcha rece “blended”: mixează toate ingredientele (cu excepția decorului) cu o mână de gheață – vei obține o băutură asemănătoare cu un smoothie.

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *