Cel mai în vârstă neurolog din lume are 102 ani, dar nu renunță la micile plăceri: „ Mănânc o friptură de vită și beau un vermut”/ Secretele sale sunt alimentația echilibrată, exercițiul fizic pe care nu l-a întrerupt nici acum și faptul că mereu i-a plăcut munca pe care a realizat-o

neurolog howard tucker Captura YouTube

La 102 ani, neurologul Howard Tucker este cel mai vârstnic medic activ din lume, un record certificat de Guinness World Records. După o viață dedicată muncii, mulți se întreabă care sunt obiceiurile care îi permit să se mențină atât de sănătos și plin de energie. Pentru neurolog, genetica și antecedentele familiale joacă un rol, dar consideră esențial să le susții prin exerciții fizice, pasiune pentru muncă, alimentatie echilibrată și evitarea obiceiurilor nesănătoase, scrie ABC.

Într-un interviu acordat BBC, doctorul Tucker a declarat că un alt secret pentru a trăi o viață împlinită fără a compromite sănătatea este moderația. „Din când în când beau un martini și mănânc o friptură de vită, dar nu în fiecare zi. Soția mea este o bucătăreasă excelentă și m-a ajutat să mențin o dietă sănătoasă și variată”, explică el. În podcastul Mind Body Green, a povestit că dieta sa este compusă în principal din fructe, legume și pește, și a dezvăluit ce alimente consumă zilnic.

Mic dejun:

Atât el, cât și soția lui, aleg de obicei fructe de sezon. Iarna preferă citricele, iar vara pepenele galben. De asemenea, taie banane, căpșuni și afine, pe care uneori le combină cu cereale. Beau lapte degresat 2% și preferă ceaiul în locul cafelei, ambele băuturi având, potrivit mai multor studii, efecte benefice asupra sănătății. „După ce ajung acasă de la spital, ne așezăm și ne răsfățăm cu un martini”, povestește el.

Tucker a afirmat că, de obicei, sare peste prânz, deoarece acest lucru îl face să se simtă mai eficient și îl ajută să evite somnolența la muncă. Deși nu este echivalent cu postul intermitent, precizează că nu recomandă această practică tuturor și că fiecare persoană ar trebui să-și asculte semnalele naturale de foame.

Cină:

Tucker și soția sa urmează o dietă mediteraneană, recunoscută de specialiști ca un model de alimentație sănătoasă. Aceasta pune accent pe legume, grăsimi sănătoase (precum uleiul de măsline), proteine slabe și carbohidrați complecși, precum cerealele integrale. Numeroase studii arată că această dietă reduce riscul de boli cardiovasculare și sprijină sănătatea creierului.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


El a menționat că de obicei la cină consumă pește cu legume, în special broccoli, și că, ocazional, mănâncă și carne. Nu a făcut referire la consumul de carbohidrați bogați în amidon. După cină, el și soția sa se bucură uneori de un desert ușor – fie fructe, fie puțină înghețată, despre care spune că „nu e dăunătoare” dacă este consumată cu moderație. Evită însă deserturile procesate, precum prăjiturile sau torturile.

Un echilibru între sănătate și plăcere

În unele seri de vineri, își permit un martini, pentru că, după cum afirmă doctorul, pe lângă o alimentație echilibrată, a-ți oferi câte un răsfăț cu moderație este cheia unei vieți lungi și fericite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *