Deși poate mai puțin întâlnit, kiwi galben, zis și golden kiwi, are calități nutriționale și de gust superioare celui verde, obișnuit. Este un fruct cu miez galben, dulce și suculent și coaja netedă, de culoare maro-aurie, mai deschisă decât varietatea de kiwi cu care suntem obișnuiți.
Multă lume crede că este un fruct nou obținut prim manipulare genetică, însă în realitate este foarte vechi și natural, originar din China orientală. Spre deosebire de cel verde, care s-a răspândit peste tot dinspre Noua Zeelandă.
Diferența principală la nivel de gust dintre ele constă în faptul că cel galben este mai dulce și mai aromat, având și o tentă de aromă de lămâie. Are o parte centrală cu semințe mult mai mică decât cel verde. Prin urmare, pulpa fructului este în proporție mai mare.
Din punct de vedere nutrițional, kiwi galben este mai bogat în vitamina C, un puternic antioxidant, dar și în caroten, un precursor al vitaminei A, esențială pentru vedere, piele sănătoasă, sistem imunitar și reproducere.