Un ton roşu a fost vândut cu aproape 1,3 milioane de euro în Japonia, duminică, la tradiţionala licitaţie de ton de Anul Nou din Tokyo, anunţă AFP, preluată de News.ro.
Prestigiosul restaurant de sushi Onodera Group, cu stele Michelin, a plătit 207 milioane de yeni (aproximativ 1,28 milioane de euro) pentru peştele de 276 de kilograme, capturat în Oma, în provincia nordică Aomori.
„Primul ton din ar trebui să aducă noroc. Dorinţa noastră este ca oamenii să îl mănânce şi să aibă un an minunat”, a declarat reporterilor Shinji Nagao, directorul general al Onodera Food Service, după licitaţie.
Anul trecut, restaurantul a cheltuit aproape jumătate din sumă (114 milioane de yeni) pe un exemplar similar.
Dar suma record rămâne cea de 333,6 milioane de yeni (2,7 milioane de euro la acea vreme) pentru un peşte de 278 de kilograme în 2019, plătită de autoproclamatul „rege al tonului” Kiyoshi Kimura, care a dominat mult timp acest eveniment simbolic în Japonia.