Îți plac dulciurile, dar îți faci griji cu privire la creșterea în greutate? Nu trebuie să renunți la zahăr pentru a slăbi. Iată de ce

dulciuriBUN Sursa foto: Pexels

Dorința de a slăbi nu constă doar în eliminarea zahărului din alimentație. Totuși, nu este recomandat să mâncați prea multe dulciuri. Dar pentru a vă menține o greutate corporală normală nu trebuie, potrivit economictimes.indiatimes.com, să renunțați la consumul deserturilor preferate sau la zahăr.

O dietă foarte strictă ar putea duce, în cel mai rău caz, la anxietate legată de alimente. Deci, potrivit specialiștilor, nu ar trebui să încetați să consumați dulciuri, pentru a vă modifica tiparele de alimentație. Avantajele pentru sănătate ale consumului unei cantități moderate de zahăr le vor depăși, probabil, pe cele ale abstinenței la zahăr.

Cum să eviți excesul de zahar?

Dacă v-ați stabilit ca obiectiv să slăbiți , este bine să limitați aportul de zahăr. Cu toate acestea, nu trebuie să vă abțineți în totalitate de la zahăr. Acestea sunt câteva strategii pentru a reduce consumul excesiv:

  • Păstrați dulciurile ascunse (nu expuse la vedere)
  • Păstrați fructele și legumele proaspete la vedere
  • Încercați să alegeți apă plată, băuturi neîndulcite și băuturi dietetice, mai degrabă, decât pe cele cu zahăr.

Doar cantitatea totală de calorii contează

Esențial este să păstrați niște dulciuri în alimentație. Rețineți că doar cantitatea totală de calorii este cea care contează. Cu toate acestea, consumând mai puține calorii, în general, reducând cantitatea de zahăr și înlocuind mai multe fibre sau îndulcitori necalorici, vă va ajuta să pierdeți în greutate.

Excluderea unor alimente este dăunătoare

Numeroase diete fără zahăr susțin eliminarea sau restricționarea alimentelor sănătoase și a categoriilor de alimente, cum ar fi fructele și lactatele, fără date justificative. Acest lucru perpetuează tiparul de anxietate alimentară și limitările dietetice și ar putea duce la deficiențe de vitamine.

Cum să reduci pofta de alimente dulci

Mulți oameni cred că ar trebui evitat orice fel zahăr, chiar și cel natural, care se găsește în alimente precum fructele și cerealele. Nu trebuie să restricționați sau să excludeți consumul acestor zaharuri, deoarece sunt diferite de zahărul rafinar. Aceste zaharuri vin la pachet cu fibrele din fructe, ceea ce face ca absorbția să aibă loc mult mai lent și sunt evitate, astfel, creșterile bruște ale gricemiei.

Zahărul de masă este produs prin extragerea și prelucrarea zahărului natural. Corpul poate procesa acest zahăr cel mai ușor. Pe de altă parte, zahărul găsit în fructe sau amidon are o lungime mai mare a lanțului digestiv, iar senzația de sațietate va fi de mai lungă durată, datorită carbohidraților complecși. Deci, data viitoare când vreți ceva dulce, alegeți un fruct.

Cum ajută modificările dietei la pierderea în greutate

Efectuarea treptată a acestor schimbări este una dintre cele mai bune modalități pentru ca acestea să se mențină pe o durată lungă de timp. Deci, nu schimbați brusc dieta. În loc de carbohidrați simpli, cum ar fi făina rafinată, care este folosită la fabricarea majorității deserturilor, cum ar fi sandvișurile, înghețata, printre altele, includeți mai multe cereale integrale în dietă. Când doriți zahăr, luați nuci, ciocolată neagră, fructe de pădure, banane, nucă de cocos, miere, curmale etc.

Deserturi sănătoase, cu zahăr natural

Granola fără zahăr: Preparată din ovăz bogat în fibre, iaurt, semințe de in bogate în proteine ​​și  migdale, granola fără zahăr este desertul ideal și sănătos pentru diete. Combinați inul, susanul, dovleacul, floarea soarelui și semințele de floarea soarelui cu ovăzul și coaceți amestecul cu un strop de suc de portocale. După aceea, acoperiți-l cu iaurt, migdale și fructe proaspete. Puteți modifica rețeta incluzând orice tip de oleaginoase (nuci, migdale, caju etc) sau cereale. Adăgați un strop de scorțișoară, ghimbir sau pudră de nucșoară, pentru o aromă unică.

Ragi Mulpua: Un desert indian făcut din ragi (făină din mei) și făină de ovăz, lapte, nucă de cocos, miere și fructe. Practic, este o clătită indiană, numită Ragi Mulpua. Ovăzul are multă valoare nutritivă și este bogat în antioxidanți, în timp ce ragiul este una dintre cele mai sănătoase tipuri de făină și este bogată în calciu, fibre, fier și alte elemente nutritive. Pentru a evita utilizarea prea mult ulei în timpul preparării, folosiți o tigaie antiaderentă.

Halwa – Este un desert indian, preparat din cartofi dulci, care nu este doar delicios, ci și plin de avantaje pentru sănătate. Cartofii dulci, laptele cu un conținut scăzut de grăsimi, îndulcitorul natural și un strop de ghee (un tip de unt clarificat care este făcut din încălzirea untului, proces care permite separarea lichidului de grăsime)  fac acest ca acest desert să aibă foarte puține calorii, astfel încât să vă puteți răsfăța fără să vă simțiți vinovat. În timp ce ghee-ul este benefic pentru reducerea inflamației articulațiilor, cartofii dulci sunt o sursă excelentă de vitamina A. După fierberea cartofilor dulci, prăjiți-i timp de 4-5 minute, cu îndulcitorul natural și un tip ceai preferat.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *