Inspectorii sanitari-veterinari au aplicat amenzi în valoare de 410.000 de lei unor unități de alimentație de pe litoral / Principalele nereguli descoperite

amenzi, ansvsa, litoral, nereguli Sursa foto: Pavel Losevsky | Dreamstime.com

Inspectorii sanitari-veterinari au aplicat 46 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 410.000 de lei, în urma controalelor desfăşurate în prima săptămână de activitate în cadrul „Comandamentului Sezon Estival 2024”, a anunţat, luni, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

De asemenea, au fost emise două ordonanţe de suspendare şi patru de interzicere a activităţii, fiind dispusă şi măsura de reţinere oficială şi sechestru pentru o cantitate de 64 kg de produse de origine animală (carne şi preparate din carne, peşte şi produse lactate), care au fost dirijate către unităţi de neutralizare.

Inspectorii sanitari-veterinari au verificat 190 de unităţi de alimentaţie publică şi de vânzare cu amănuntul.

Potrivit sursei citate, printre principalele nereguli constatate se numără: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie, precum şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Toate unităţile aflate pe litoralul românesc sunt supravegheate şi verificate de către inspectorii sanitari-veterinari şi pentru siguranţa alimentelor din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2024. Inspectorii din cadrul acestei structuri desfăşoară acţiuni de control oficial în toate staţiunile de pe litoralul Mării Negre, în echipe mixte, dar şi în parteneriat cu alte instituţii ale statului cu atribuţii de control.

ANSVSA, prin intermediul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al „Comandamentului Sezon Estival 2024”: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr funcţionează în paralel cu numărul Call-Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit din orice reţea de telefonie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *