Idei de cină | Mămăligă „taci și înghite” – un preparat care vine din zona stânelor din Ardeal/ Rețetele Juanitei

mamaliga foto: conad.it

Mămăliga „taci și înghite” este numită și mămăliga în straturi. În general, eu refolosesc resturile de mămăligă pentru a realiza acest preparat, dar, în egală măsură, dacă aveți mai multă lume la masă, puteți face o mămăligă pentru această ocazie. Aici aveți rețeta de mămăligă, ușor de făcut, fără sa amestecați încontinuu în cratiță.

Într-o cratiță încăpătoare sau mai multe vase mici, toate unse cu unt, se pune un start de mămăligă. Alegem felul de brânză care ne place și radem sau sfărâmăm un start generos desupra. Eu pun brânză de burduf, amestecată cu telemea de oaie.

Mai punem un strat de mămăligă și băgăm în cuptorul preîncălzit la 200 de grade C, căldură sus-jos, pentru 10 minute. Scoatem cratița și spargem deasupra mai multe ouă, măcar unul de pesoană. Mai punem și puțin unt peste fiecare ou și mai băgăm în cuptor, pentru încă 10-15 minute. Să fie albușul închegat și gălbenușul moale.

Servim caldă, cu smântână din belșug lângă. Nu-i strică nici un cârnat sau ceva bucățele de slană prăjită ori o salată de varză murată cu paprika și/sau usturoi pisat.

Special nu am pus cantități pentru că este genul de mâncare pe care fiecare o adaptează pe gustul său.

Poftă bună!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *