Idee de cină / Somon la cuptor cu sparanghel, unt și lămâie, un deliciu aromatizat cu mărar

Somon la cuptor, o rețetă rapidă pentru o cină ușoară Foto: captură Taste Life

Somonul este unul dintre tipurile de pește cel mai recomandat, în special datorită conținutului său de acizi grași Omega-3. Pe lângă faptul că e ușor de digerat, somonul este și foarte versatil, putând fi preparat într-o mulțime de rețete. Iată o rețetă ușoară de somon la cuptor, pentru o cină sănătoasă.

Avem nevoie de:

  • ½ legătură de sparanghel
  • 400 g file de somon
  • Sare și piper după gust
  • 5-6 fire de mărar tăiat mărunt
  • Coaja de la o jumătate de lămâie, tăiată felii subțiri
  • 2-3 căței de usturoi tocați
  • 15-20 de grame de unt

Cum procedăm:

Pentru a prepara rețeta de somon la cuptor, așezăm întâi o folie de aluminiu sau hârtie de copt (dacă vrem să evităm aluminiul în bucătărie) într-o tavă de copt. Punem întâi sparanghelul în tavă, apoi bucata de somon, după care condimentăm cu sare și piper după gust. Ornăm somonul cu mărarul tocat, apoi adăugăm feliile subțiri de coajă de lămâie, usturoiul tocat mărunt și bucățelele de unt.

Apoi învelim totul în foaia de copt și încercăm să o strângem în așa fel încât să nu se desfacă. Dăm totul la cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius, pentru 20 de minute

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

  1. Nu va mai chinuiti. Luati mai bine o tableta de omega 3 si ati rezolvat problema. Dupa aia o friptura, un snitel, o chiftea cu cartofi prajiti ca sa va simtiti bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *