Grăsimile bune sunt grăsimi care sunt naturale, în cea mai mare parte nesaturate și care au o capacitate puternică de a atenua problemele legate de zahărul din sânge și inflamațiile. Acest lucru este vital, deoarece cele două afecțiuni se află „la baza aproape tuturor bolilor cronice”, potrivit expertului în medicină funcțională Mark Hyman, de la Cleveland Clinic, autorul bestseller-elor „The Pegan Diet” și „Eat Fat, Get Thin”, citat de publicția Woman’sWorld.
Cum stimulează metabolismul grăsimile bune
Toate grăsimile bune au un efect „asupra hormonilor care îi spun corpului nostru să nu mai acumuleze grăsimi și să accelereze metabolismul”, spune dr. Michelle Schoffro Cook, autoarea cărților „60 Seconds to Slim” și „Pain Erasers”.
De exemplu, există dovezi că doar 3 grame de omega-3 pe zi vor „crește metabolismul în repaus cu 5% în 12 săptămâni”, spune Lisa M. Davis, doctor în științe, cercetător în domeniul obezității la Johns Hopkins University. Omega-3 au un efect antiinflamator atât de puternic, încât ajută la „restabilirea funcției celulare normale și pot îmbunătăți funcția tiroidiană”. Așa că ajungem să ardem calorii în plus non-stop, ceea ce se traduce printr-o pierdere în greutate, chiar și fără a număra caloriile sau carbohidrații.
Stimularea metabolismului nu este singurul beneficiu adus. Omega-3 calmează, de asemenea, un apetit hiperactiv. De fapt, oamenii de știință care au făcut scanări ale creierului au descoperit că o zonă a acestui organ care suprimă foamea și pofta de mâncare se „aprinde” după ce mâncăm nuci, conform doctorului Christos Mantzoros, de la Harvard.
Alimente care conțin grăsimi bune, potrivit Healthline:
- Avocado
- Ciocolată neagră
- Semințe de in
- Nuci
- Ouă
- Pește gras
- Semințe de chia
- Iaurt gras
Trei rețete de gustări care conțin grăsimi bune
Altfel de clătite
Zdrobiți o banană coaptă cu furculița. Se amestecă cu un ou și o linguriță de semințe de in măcinate. Gătiți în stil clătită, trei minute pe fiecare parte, în ulei de cocos. Puneți pe ele orice doriți.
Nuggets îmbunătățite
Amestecați trei sferturi de ceașcă de nuci, o treime de ceașcă de semințe de in și un vârf de cuțit de condimente. Scufundați 1 kg de pulpe de pui într-un ou bătut, apoi în amestecul de in. Prăjiți în ulei de nucă de cocos până când sunt aurii și gătite.
Bile dulci cu cacao și in
Amestecați o ceașcă de ovăz, două treimi de ceașcă de unt de nuci, o jumătate ceașcă de in măcinat, o jumătate de ceașcă de bucățele de ciocolată neagră, îndulcitor după gust și un vârf de cuțit de sare. Răciți. Rulați în 16 bile.
Sursa foto: Pexels