Panorama gastronomică a weekendului dominat de sărbătoarea Sfânților Arhangheli Mihail și Gavril este dominată de a patra ediție a celui mai mare târg din România dedicat industriei ospitalității, FoodService & Hospitality Expo, și de târgul organizat lunar în curtea Ministerului Agriculturii, de data aceasta dedicat produselor din pește.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
FoodService & Hospitality Expo la Hala Laminor
Evenimentul are loc între 8 și 10 noiembrie 2025 la Hala Laminor și prevede prezența a circa 450 de expozanți din mai multe țări, cu demonstrații, workshopuri, prezentări și alte evenimente dedicate sectorului HoReCa.
Accesul în cadrul târgului este permis doar pe baza badge-ul de vizitator, iar acesta se eliberează, o singura data, prin scanarea codului de bare primit în urma înscriereii pe site la punctele de Self Chek-in. Organizatorii menționează că pentru profesioniștii HoReCa accesul este gratuit și nelimitat. Târgul este deschis de la 10-19 în zilele de sâmbătă și duminică, iar luni până la ora 18.
Târgul Pescăresc – voie bună şi peşte românesc, în curtea Ministerului Agriculturii
În acest weekend, în curtea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) este organizat „Târgul Pescăresc – voie bună şi peşte românesc”. Manifestarea face parte din seria acţiunilor menite să susţină produsele agroalimentare româneşti şi să încurajeze consumul local.
Timp de trei zile, bucureştenii vor putea descoperi o gamă variată de preparate tradiţionale din peşte şi produse româneşti autentice, oferite de producători şi pescari din diferite zone ale ţării.
Atmosfera va fi una tradiţională, inspirată din obiceiurile şi specificul Deltei Dunării. Cherhanale din Jurilovca, Sfântu Gheorghe, Sinoie, Murighiol, 23 August vor expune spre vânzare produse dobrogene obţinute din peşte, precum: borş tradiţional de peşte şi storceag; midii şi rapane; peşte la plită (crap, caras, biban, somn, calcan, stavrid, lufar, levrec, hamsie, chefal, şalău, zărgan); saramură de peşte cu mămăligă şi mujdei; peşte prăjit.
De asemenea, vizitatorii vor putea alege dintr- ofertă variată produse de luat acasă, precum: zacuscă din peşte, paste şi creme din peşte afumat, salate din peşte marinat, cârnaţi şi batog afumat, salate de icre de crap sau de ştiucă, precum şi specialităţi cu Indicaţie Geografică Protejată (IGP) sau Specialitate Tradiţională Garantată (STG): Scrumbia afumată de Dunăre – IGP, Salata cu icre de ştiucă – IGP, Salata tradiţională cu icre de crap – STG, Plăcinta dobrogeană – IGP.
Totodată, la târg va fi prezent primul operator economic care de peste 20 de ani exploatează resursele Mării Negre, procesând rapane, midii şi peşti marini din producţia autohtonă. Pe lângă preparatele dobrogene, vizitatorii vor putea degusta produse pescăreşti obţinute din diferite specii de peşti din apele de munte, precum păstrăv curcubeu de la ferme piscicole din judeţele Giurgiu şi Prahova.
Organizatorii au mai făcut cunoscut că vor fi prezente la târg și alte feluri de produse tradiționale atestate, precum și fructe proaspete sau conserve, cătină, migdale locale de Jurilovca, miere recoltată în Insula Mică a Brăilei, vinuri sau clătite preparate la moment.
Târgul Arhanghelilor Mihail şi Gavriil la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din București
Muzeul Naţional al Ţăranului Român marchează sfârşitul toamnei şi ultimele zile de dulce dinaintea Postului Crăciunului printr-un eveniment de tradiţie îndrăgit: Târgul Arhanghelilor Mihail şi Gavriil. Timp de trei zile, de vineri, 7 până duminică, 9 noiembrie 2025, între orele 10:00 şi 18:00, curtea muzeului va deveni un loc al întâlnirii dintre tradiţie, meşteşug şi patrimoniu viu.
Peste 50 de meşteri populari, anticari şi artişti din toate zonele ţării vor aduce spre vânzare obiecte din ceramică, ţesături, icoane, podoabe şi lucruri din lemn – mărturii ale priceperii şi ale sensibilităţii ţăranului român. De-ale gurii nu vor lipsi: mierea, prăjiturile de casă, turta dulce, plantele de leac, ţuica de prune, sucurile naturale, fructele şi legumele de sezon.
Langoș & gin la GinOteca
Sâmbătă, 8 noiembrie, de la ora 13, iubitorii de langoși sunt așteptați în București la GinOteca, pe strada Plantelor, pentru o degustare care combină langoșii cu ginul.
„Fierbinte, uns din belşug cu tradiționalele pomade care l-au făcut renumit, printre care menționăm brânza, smântâna, mărarul sau obraznicul usturoi, Langoşul nostru te aşteaptă sâmbătă de pe la 13, în plină zi, aşa cum se cade pentru un preparat deochiat ca el”, anunță organizatorii.
Brunch-uri de duminică
Un brunch All you can eat însoțit de un cooking show îi așteaptă pe cei interesați duminică 9 noiembrie, între orele 11.00-16.00, la restaurantul Sole d’Italia din București.
În aceeași duminică, de la 12-14, un alt brunch organizează în capitală Art Safari Bucharest x Pain Plaisir.
Iar pentru cine își dorește o ieșire în mijlocul naturii, domeniul Singureni organizează în interiorul restaurantului Paul’s Horses, în această duminică, precum și în toate duminicile până la Crăciun, un interesant brunch de final de săptămână. Conceptul și meniul variază de la o duminică la alta, pe 9 noiembrie tema fiind „Bucătărie din satele de munte”.

foto: horecaretailexpo.ro





