Frittelli de cartofi cu ouă prăjite și avocado/Un mic dejun savuros și sățios, pentru a începe o zi agitată premergătoare sărbătorilor

Frittelli de cartofi cu ouă prăjite și avocado Foto: bbcgoodfood

Asemănător cu rösti de cartofi și hash browns, aceste frittelli reprezintă o bază excelentă pentru toppingurile preferate la brunch sau la micul dejun. Am optat pentru ouă prăjite și avocado, după cum recomandă bbcgoodfood.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Avem nevoie de:

  • 800g (3-4 bucăți mari) cartofi, curățați de coajă
  • 1 ceapă
  • 3 linguri de făină simplă
  • 2 ouă, bătute ușor
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • 4 linguri de smântână
  • 1 avocado copt, tăiat felii subțiri
  • 4 ouă prăjite
  • 4 cepe verzi, tăiate fin
  • Sare, condimente, după gust

Cum procedăm:

Pasul 1

Radeți cartofii și ceapa pe răzătoare mare. Împachetați-le într-un prosop curat și stoarceți cât mai mult lichid posibil. Transferați-le într-un bol mare și amestecați cu făina și o cantitate generoasă de condimente. Adăugați ouăle și amestecați.

Pasul 2

Încingeți puțin ulei într-o tigaie mare, antiaderentă. Folosiți 2-3 linguri de amestec pentru fiecare chiftea și puneți-le în tigaie, gătindu-le 3-4 minute pe fiecare parte, la foc mediu-mare. Folosiți o spatulă pentru a le întoarce. Transferați-le pe un platou tapetat cu hârtie de bucătărie și continuați cu restul de ulei și amestec (este mai bine să le gătiți pe rând pentru a nu aglomera tigaia).

Pasul 3

Serviți câte 3 chiftele de persoană, fiecare fiind acoperite cu smântână, avocado și un ou prăjit. Presărați ceapă verde deasupra.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *