Frittelli de cartofi cu ouă prăjite și avocado/Un mic dejun savuros și sățios, pentru a începe o zi agitată premergătoare sărbătorilor

Frittelli de cartofi cu ouă prăjite și avocado Foto: bbcgoodfood

Asemănător cu rösti de cartofi și hash browns, aceste frittelli reprezintă o bază excelentă pentru toppingurile preferate la brunch sau la micul dejun. Am optat pentru ouă prăjite și avocado, după cum recomandă bbcgoodfood.

Avem nevoie de:

  • 800g (3-4 bucăți mari) cartofi, curățați de coajă
  • 1 ceapă
  • 3 linguri de făină simplă
  • 2 ouă, bătute ușor
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • 4 linguri de smântână
  • 1 avocado copt, tăiat felii subțiri
  • 4 ouă prăjite
  • 4 cepe verzi, tăiate fin
  • Sare, condimente, după gust

Cum procedăm:

Pasul 1

Radeți cartofii și ceapa pe răzătoare mare. Împachetați-le într-un prosop curat și stoarceți cât mai mult lichid posibil. Transferați-le într-un bol mare și amestecați cu făina și o cantitate generoasă de condimente. Adăugați ouăle și amestecați.

Pasul 2

Încingeți puțin ulei într-o tigaie mare, antiaderentă. Folosiți 2-3 linguri de amestec pentru fiecare chiftea și puneți-le în tigaie, gătindu-le 3-4 minute pe fiecare parte, la foc mediu-mare. Folosiți o spatulă pentru a le întoarce. Transferați-le pe un platou tapetat cu hârtie de bucătărie și continuați cu restul de ulei și amestec (este mai bine să le gătiți pe rând pentru a nu aglomera tigaia).

Vezi detalii

Pasul 3

Serviți câte 3 chiftele de persoană, fiecare fiind acoperite cu smântână, avocado și un ou prăjit. Presărați ceapă verde deasupra.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *