A fost caracterizată ca o „explozie de fructe de pădure” de către cei care au gustat-o. Focaccia cu afine și zmeură este un desert absolut delicios. Deși e dulce, conține doar o linguriță de zahăr. Toată „treaba” o vor face fructele de pădure, care vor îndulci desertul cu gustul lor delicios, arată Halfyourplate.
Avem nevoie de:
- 1 linguriță de zahăr granulat
- 1/2 cană apă caldă
- 2 1/4 linguriță drojdie uscată activă tradițională
- 2 lingurițe ulei de canola
- 2 lingurițe mentă proaspătă, tocată
- 1/2 linguriță scorțișoară măcinată
- 1 1/2 căni făină
- Un vârf de cuțit de sare
- 1/2 cană fiecare afine și zmeură proaspete
- 2 lingurițe sirop de arțar
- Zahăr pentru glazură opțional
Cum procedăm
În castronul mare, dizolvați zahărul în apă și amestecați drojdia și lăsați să stea până devine spumoasă, aproximativ 5 minute. Amestecați 2 linguri (25 ml) de ulei, mentă și scorțișoară. Apoi se adaugă 1 1/4 căni făină cu sarea și se frământă până devine un aluat omogen.
Se răstoarnă pe o suprafață tapetată cu făină și se frământă cu suficientă făină rămasă până se formează aluatul. Se pune într-un castron uns cu ulei; se acoperă și se lasă să crească timp de aproximativ 1 oră sau până își dublează volumul.
Se pune într-o tavă rotundă bine unsă și se presară ușor fructele de pădure în aluat. Se acoperă și se lasă să crească timp de aproximativ 1 oră sau până se dublează. Se stropește cu sirop de arțar.
Se încinge cuptorul la 200˚C și se coace timp de aproximativ 20 de minute sau până când devine auriu și maroniu. Se lasă să se răcească puțin înainte de feliere și se presară cu zahăr pudră, dacă se dorește.