Fără carne roșie după 60 de ani/ Antonio Banderas: „După ce am avut un infarct, am renunțat la acest aliment”/ Actorul aleargă câte 10 km și s-a învățat să își prepare singur mesele

antonio banderas Captură foto: Mediaset

De multe ori, deși cunoaștem foarte bine regulile generale ale unei vieți sănătoase, trăim cu prea multă relaxare âână în ziua în care un eveniment nefericit ne dă peste cap rutina și sănătatea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Așa a pățit și Antonio Banderas, unul dintre cei mai celebri actori spanioli de la Hollywood. După ce a suferit un mic infarct la Londra în 2017, actorul originar din Malaga a trebuit să își reconsidere unele dintre obiceiuri și să adopte o alimentație mai sănătoasă. Într-un interviu acordat revistei Men’s Health, el a dezvăluit alimentul pe care l-a redus drastic din dieta sa pentru a-și proteja inima și a evita un nou episod neplăcut, relatează ABC.

Banderas a fost întotdeauna un om plin de energie, dar această problemă cardiacă l-a determinat să își reconsidere stilul de viață.„Mărturisesc că, de când am avut incidentul cu inima, mănânc mai puțină carne roșie, a trebuit să reduc mult consumul acesteia”, a recunoscut actorul.

Decizia starului este de altfel în concordanță cu recomandările specialiștilor, care avertizează asupra riscurilor consumului anumitor alimente după un infarct. Sarea, carnea roșie și cea procesată (mezelurile, carnea afumată etc.), precum și produsele care cresc colesterolul rău ar trebui evitate.

Exercițiul fizic și gătitul: doi piloni în noua rutină a lui Banderas

Pe lângă modificarea dietei, Antonio Banderas a încorporat și o serie de obiceiuri sănătoase în viața de zi cu zi. Exercițiul fizic a devenit o parte fundamentală a rutinei zilnice: „Alerg aproximativ 10 kilometri la fiecare două sau trei zile pentru a fi în formă și a-mi păstra inima sănătoasă”.

Și nu s-a oprit doar la exercițiul fizic. Nu ține diete stricte sau complicate, dar s-a obișnuit să consume preparate care nu-i dăunează: „Nu am niciun secret în bucătărie și încerc să gătesc lucruri care știu că îmi vor face bine, iar gătitul mă relaxează enorm”, s-a confesat Antonio.

Carnea roșie și procesată ar trebui redusă sau eliminată din alimentație

Numeroase studii au demonstrat că un consum ridicat de carne roșie și produse procesate poate crește riscul de boli cardiovasculare. Potrivit unui raport publicat în The British Medical Journal, dietele bogate în carne roșie, în special cea procesată, sunt asociate cu un risc mai mare de infarct și alte patologii cardiace.

În plus, un studiu al Universității Harvard a concluzionat că înlocuirea cărnii roșii cu surse de proteine mai sănătoase, cum ar fi peștele, leguminoasele sau fructele cu coajă lemnoasă (nucile), poate reduce semnificativ riscul de boli cardiovasculare și poate crește speranța de viață.

Problema principală constă în grăsimile saturate și în cantitățile mari de colesterol prezente în aceste produse, ceea ce contribuie la întărirea arterelor și la formarea de plăci care pot duce la infarct sau accidente vasculare. De aceea, organisme precum Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă un consum moderat de carne roșie și evitarea, pe cât posibil, a mezelurilor și a altor produse ultraprocesate.

Este exact ce face Antonio Banderas și ceea ce sfătuiește -în interviurile pe care le dă – pe toată lumea: să aibă grijă de sănătate până nu este prea târziu. Mai ales în România, unde bolile cardiovasculare sunt între cele mai întâlnite cauze de deces și apar la vârste din ce în ce mai fragede, sfaturile legate de puțină mișcare la câteva zile și eliminarea sau restricționarea anumitor alimente (precum carnea roșie și cea procesată) ar trebui să fie luate în serios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *