Totul a început în timpul pandemiei, când un adolescent pasionat de gătit a transformat izolarea într-o rampă de lansare către succesul online. La doar 17 ani, Eitan Bernath a pariat cu unul dintre profesorii săi că poate ajunge la un milion de vizualizări pe TikTok până la finalul anului. Avea în acel moment doar 100 de urmăritori pe platformă, dar era deja activ de ani buni pe Instagram, Facebook și YouTube, unde posta conținut culinar, conform Business Insider.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
În noiembrie, inspirat dintr-un document Google în care își nota idei „despre care credea că vor deveni virale, în funcție de demografia aplicației”, a ales o temă potrivită pentru TikTok: o filmare din cantina școlii sale private din New Jersey, cu titlul „check pentru cea mai bună cantină școlară din lume”. Până la finalul zilei, videoclipul depășise un milion de vizualizări.
Astăzi, Eitan are aproape 900.000 de urmăritori și peste 19,8 milioane de aprecieri pe TikTok. „TikTok este cel mai bun lucru care s-a întâmplat cu toate rețelele mele sociale”, a declarat Bernath.
Pe lângă rețete, ceea ce îl diferențiază este energia debordantă, vorbirea rapidă și talentul de entertainer. Unul dintre gesturile sale caracteristice este să arunce mâncarea cumpărată din magazin în spate, înainte de a recrea rețeta acasă. „Camera este locul în care mă simt cel mai confortabil. Îmi place cu adevărat să mă conectez cu oamenii”, a spus el.
Stilul său de prezentare este gândit și dintr-o perspectivă de business. „Mă gândesc la un videoclip mult mai puțin ca la o postare și mai mult ca la o experiență pe care o creez pentru cel care o urmărește”, a explicat Bernath.
@eitan Little did I know, two weeks ago, when I somehow got a reservation at @tresindstudio , by the time I dined, it would be awarded its third Michelin star. I am in awe of @chefhimanshusaini and his wildly talented team. What a life-changing culinary adventure. – Menu: (Vegetarian) SNACKS: ‘Pani puri’ avocado, jicama, green plum aguachile Shiso khakra, yogurt crémeux, garden herbs Medu vada, gorgonzola dolce, kimchi, parmesan saaru ‘Not a nigiri’ Red pepper, balchao XO Tomato tikka masala, naan soup-fflé THAR DESERT White asparagus rice no rice, pandan kadhi, asparagus & anise broth Pickled pepper, tangerine flowers, khandvi ice cream DECCAN PLATEAU Tender coconut kushiyaki, yuzu rasam Ghee roast jackfruit, burnt cinnamon Inspiration COASTAL PLAINS Roasted cauliflower, black truffle thokku, cauliflower varuval Charred salsify, pickled carrot, Alleppey curry NORTHERN PLAINS & HIMALAYAN MOUNTAINS Kebab & kebab scarpetta, sour dough toasts King oyster noodles, black fungus XO, morel shoyu DESSERTS Oyster pearl, rambutan, sea water Pecan tart, ash roasted artichokes, butterscotch floss, black fruits ice cream Banana & hazelnut tortellini, miso caramel, South Indian filter coffee ‘Honeymoon’ tea, milk & honey R’ #indianfood #michelinstar #dubai #finedinning #tresindstudio ♬ original sound – Eitan Bernath
Eitan a început să gătească după ce a descoperit rețete online diferite de cele tradiționale preparate de mama lui
Cariera sa în food entertainment a început de timpuriu. Deși era un copil mofturos, Eitan a început să gătească după ce a descoperit rețete online diferite de cele tradiționale preparate de mama lui. La doar 11 ani, a apărut în emisiunea „Chopped” de pe Food Network, într-un episod pilot care a stat la baza seriei „Chopped: Junior”. „A început să-mi transforme pasiunea pentru mâncare într-o carieră”, a povestit el. După difuzarea episodului, la 12 ani, și-a lansat blogul și contul de Instagram.
În 2017, a revenit pe Food Network, în show-ul „Guy’s Grocery Games” al celebrului Guy Fieri. „M-a invitat personal, când l-am întâlnit. L-am admirat întotdeauna. Mă consider mai degrabă un entertainer decât un chef”, a spus Eitan.
În ciuda faptului că este încă elev, Eitan are zile în care lucrează până la 12 ore. Își filmează rețetele cu echipamente profesionale, dar videoclipurile de pe TikTok sunt realizate cu iPhone-ul. A înființat chiar și o companie de producție, Eitan Productions, și colaborează cu mai mulți editori. „Am o echipă de editori care lucrează pentru mine pentru că publicăm cam 10–20 de videoclipuri pe zi.”
Bernath administrează peste 10 conturi de social media și postează de mai multe ori pe zi. „De aceea nu dorm”, a glumit el. În unele zile, se trezește la 5 dimineața ca să filmeze. „Sunt zile de 12 ore pentru toată familia. E un efort de echipă”.
@eitanAs a life-long lover of Indian food and a fascination with creative culinary fusion, I didn’t walk, I ran, when I found out there’s a spot in the East Village serving up Indian Pizza. It absolutely did not disappoint. I was thrilled the chef let me hop in the kitchen to film the process. Definitely reccomend giving this spot a try! 📍 @theoniontreepizzaco
Majoritatea videoclipurilor sunt filmate acasă, într-o bucătărie-studio pe care a amenajat-o în garaj
Majoritatea videoclipurilor sunt filmate acasă, într-o bucătărie-studio pe care a amenajat-o în garaj. „Dacă fac ceva, îl fac 110%”, a spus Eitan. După absolvirea liceului, în iunie, își dorește să se mute în New York și să aibă propriul studio.
Părinții lui sunt „cei mai mari susținători”, dar au o abordare „hands-off”, intervenind doar când e nevoie să semneze un contract sau un acord financiar. Lucrurile se vor schimba în curând, deoarece Eitan va împlini 18 ani în această lună.
Inspirat nu doar de bucătari, ci și de vedete din alte domenii, cel mai mare model al său este Jeffree Star. „Îl admir pentru că a transformat o carieră în social media într-o afacere care valorează sute de milioane de dolari”, a spus el.
În ciuda succesului online, visul lui Eitan rămâne să colaboreze din nou cu Food Network. „Poate chiar cu propriul meu show. Nu știu ce mai așteaptă”, a încheiat tânărul chef.