Tehnologia schimbă agricultura pas cu pas / Cursuri de folosire a dronelor pentru fermierii spanioli, susținute de Uniunea Micilor Producători Agricoli (UPA) Córdoba

drone în agricultură foto: Artiemedvedev | Dreamstime.com

Utilizarea noilor tehnologii în activitățile zilnice din agricultură este din ce în ce mai răspândită. Uniunea Micilor Producători Agricoli (UPA) Córdoba – Spania, face un pas ferm spre modernizarea exploatațiilor, promovând agricultura viitorului prin integrarea dronelor în activitățile agricole zilnice, notează agroinformacion.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Pentru aceasta, primul pas este formarea fermierilor în utilizarea acestei tehnologii inovatoare și de avangardă, motiv pentru care se organizează un curs de pilotaj de drone, o formare reglementată, finanțată de Ministerul Agriculturii din Spania, care include atât o parte teoretică, cât și, desigur, o parte practică.

„Dorim să instruim profesioniști din sectorul agricol în utilizarea dronelor, o tehnologie care se consolidează ca element-cheie în agricultura de precizie. Participanții nu vor învăța doar să piloteze drone în siguranță, ci vor descoperi și multiplele moduri de interpretare a datelor obținute din zbor. Drona este astăzi ceea ce a fost tractorul la vremea lui: o revoluție. Nu înlocuiește agricultorul, ci îl face mai puternic și mai eficient”, explică Juan Pulido del Caño, secretar pentru Administrație, Formare și Programe din cadrul UPA Córdoba.

„Agricultura nu mai este limitată la munca manuală”

Senzorii GPS, imaginile aeriene, inteligența artificială și dronele transformă agricultura într-un mediu mai inteligent, mai sustenabil și mai rentabil pentru fermieri. De altfel, crescătorii de animale utilizează deja aceste tehnologii prin zgărzi digitale pentru animale sau jurnale digitale de fermă.

„Datorită acestor tehnologii, fermierii pot lua decizii mai bine fundamentate, pot reduce costurile și pot crește randamentul exploatațiilor lor”, adaugă Juan Pulido del Caño.

Din perspectiva sa, dronele permit, în special:

  • monitorizarea unor suprafețe mari în doar câteva minute,

  • detectarea timpurie a bolilor în culturi, chiar înainte ca acestea să fie vizibile cu ochiul liber,

  • evaluarea cu precizie milimetrică a stării de umiditate a solului,
    — toate acestea cu un impact minim asupra mediului.

  • „UPA Córdoba susține ferm apropierea inovației de mediul rural**, fiind convinsă că viitorul agriculturii depinde de utilizarea inteligentă a tehnologiei. Prin inițiative precum acest curs, organizația își reafirmă angajamentul pentru un model agricol mai modern, mai rezilient și mai competitiv”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *